Evde Soda Nasıl Yapılır? Basfi İle Deneysel Bilim Anlattı!

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Basfi ile Deneysel Bilim, yayınladığı videosunda maden suyu ile sodanın farklarını anlatırken, evde soda yapımı konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Basfi ile Deneysel Bilim, yayınladığı videosunda maden suyu ile sodanın farklarını anlatırken, evde soda yapımı konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Basfi ile Deneysel Bilim, yayınladığı videosunda maden suyu ile sodanın farklarını anlatırken, evde soda yapımı konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Maden suyu adından da anlayacağımız gibi yeraltından yüzeye çıkar. Doğaldır. Mineral yönünden zengindir. Hatta vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi minarellerin çoğuna sahiptir. O yüzden çok sağlıklı, bir sürü faydası var. İçerisindeki mineraller sağ olsun vücut yağını, kan basıncını dengeler, kemiklere iyi gelir, kas gelişimine iyi gelir ve konumuza dönersek sindirimi kolaylaştırır. İçerisindeki sülfat, sindirim enzimlerini üretmemizi sağlar. Hopp yediklerimizi rahatlıkla sindiririz. Ayrıca maden suyu mide asidimizi de dengeler. Midemizdeki yanmayı, ekşimeyi azaltır. Ama maden suyu ile soda aynı şey değil. Yani siz yemeği çok kaçırınca soda içiyorsanız, hazmınızı kolaylaştırmayı beklemeyin. Tıs pıs otobüs şöförü koltuğu gibi yaylanırsınız. Bolca gaz çıkarırsınız. Evet, çünkü yediklerinizin üstüne bir de sodanın içerisinde bulunan karbondioksit gazını alırsınız. Bu sizi bolca gaz çıkartmaya yöneltir. Ve midenizin rahatladığı yanılgısını verir. Ama aslında sodanın içerisinde öyle midenizi rahatlatacak mineraller yok. Soda dediğimiz şey aslında ne biliyor musunuz? İçinde çözülmüş halde karbondioksit gazı bulunan su. Karbonatlı su yani. Evet hepsi bu kadar.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.