Eylem Şenkal Etkili İletişimde Olması Gereken 6 Maddeyi Ayşe Tolga'ya Anlattı!

Youtube'da yayınladığı ilginç bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Ayşe Tolga, yayınladığı videosunda Uzm. Psikolog Eylem Şenkal'la etkili iletişimde olması gereken 6 maddeyi konuştu. 

 

Youtube'da yayınladığı ilginç bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Ayşe Tolga, yayınladığı videosunda Uzm. Psikolog Eylem Şenkal'la etkili iletişimde olması gereken 6 maddeyi konuştu. Son dönemde yayınladığı içeriklerle her geçen gün hayran kitlesini genişletmeyi başaran ünlü oyuncu Ayşe Tolga, yayınladığı videosunda Uzm. Psikolog Eylem Şenkal'la etkili iletişimde olması gereken 6 maddeyi konuştu.

 

Etkili iletişimde olması gereken 6 madde nelerdir? 

 

Yayınladığı videosunda etkili iletişimde olması gereken 6 madde hakkında Şenkal'ın görüşlerine başvuran ünlü oyuncu konu hakkında detaylı bilgileri takipçileriyle paylaştı. İşte Uzm. psikolog Eylem Şenkal'ın ağzından etkili iletişimde olması gereken 6 maddeden bazıları.. 

 

Üç saniye kuralı

 

Önce çocuklarımızı deneyebiliriz. Çocuklar eve geldiğinde birşey söylemek istemediğinde "Ne yaptın bugün" diye sorduğumuz "top oynadık" diyebilirler. Ama o sırada cevabını bildiğimiz bişiy misal örneğin top oynamadığını bilmiyorsanız ardı ardına soru sormak yerine çünkü o bunu geçiştirecektir, bunun yerine sadece inanmadığınızı belirten 3 saniye durup bakarak, inanmadığınızı görür ve bu sefer korkmaya başlar yakaladı beni diye. Bu sefer doğruyu söyleyip gidebiliyor. Bunu aynı şekilde büyüklerde eşinize de uygulayabilirsiniz. 

 

Kafayı öne yatırarak dinleme hali

 

Birkaç videodur konuştuğumuz karşımızdakini etkileme yöntemlerinden biri de "Aynalama" yöntemidir. Karşımızdaki nasıl duruyorsa aslında fark etmeden yapıyoruz biz bunu birbirimize karşı. Karşımızdaki elini yüzüne koyarak duruyorsa, aslında bu eleştirileri dinliyorum hali belki, karşımızdaki kişi de aynısını yapabilir. Elini koyarsın, o da koyar. Elini yanağına koyarın, aynı şekilde o da yapar. Başı yana yatırarak dinleme hali aslında "Seni anlamaya çalışıyorum" anlamına gelir. 

 

Sözel iletişim

 

Erkekler aktivite üzerinden, kadınlar ise sözel olarak anlaşır. Örneğin kadınlar birşey çözmesi gerekiyorsa hadi gelin konuşalım, erkekler bir şeyi çözmek istiyorsa kendi aralarında aktivite üzerinden hadi gel tavla oynayalım, futbol oynayalım şeklinde çözerler. Bir kadın bir adama gel konuşacaklarımız var dediği zaman o adamın bittiği andır. Bu durum erkeğin tüm gününü bitirir çünkü konuşma erkek için çok önemli bir eylemdir. Kadınlar için ise sıradandır. İşte bu yüzden erkek ile iletişim kurulacaksa "Sana danışmam gereken birşey var" şeklinde ilerlemek en iyisi olacaktır. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.