Fethiye'de Skandal! Okulu Kundakladılar!

Çocukların doğayla iç içe eğitim gördüğü Fethiye'de bulunan Likya Orman Kampı kimliği belirsiz kişilerce kundaklanırken, Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği destekli okul kül oldu. 

 

Çocukların doğayla iç içe eğitim gördüğü Fethiye'de bulunan Likya Orman Kampı kimliği belirsiz kişilerce kundaklanırken, Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği destekli okul kül oldu. Türkiye 23 Nisan'da bir skandala uyanırken, çocukların doğayla iç içe eğitim gördüğü Fethiye'de bulunan Likya Orman Kampı kimliği belirsiz kişilerce kundaklanarak kül oldu. 

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 1

 

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ YAKTILAR! 

 

Yangında kundaklama şüphesi olduğunu belirten kampın yetkilisi Yıldız Çokçoşkun, “Verilen imece usulü emekleri, umutlarımızı ve geleceğimizi de bilerek yaktılar” dedi. Fethiye, Göcek'teki İnlice Köyü'nde, gönüllü eğitim projesi Likya Orman Kampı'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ile itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın sonucunda bungalov ve yeni dikilen fidanlar tamamen kül oldu. Yangında kundaklama şüphesi olduğunu söyleyen Likya Orman Kampı'nın yetkilisi Yıldız Çokçoşkun, "Göcek, Inlice'de bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim ile protokolü bulunan Likya Orman Kampı eğitim alanı dün akşam tam iftar vakti acımasızca yakıldı. Alan kurulum aşamasında olduğu için elektrik hattı yoktu ve yangına neden olabilecek hiçbir etken yoktu. Doğa ile özdeş sedirden yapılma dersliklerin dört köşesinden yakıldı. Hali hazırda Fethiye Özel eğitim okullarında okuyan engelsiz doğada öğrenim için down sendromlu öğrenciler için Erasmus projesi kapsamında doğada öğretmenleriyle birlikte eğitim alanını kullanmaktaydılar. Bu proje Fethiye'nin tüm çocukları için köy okulları dahil gönüllü bir eğitim projesiydi. Çocuklarımızın doğayla iç içe alacakları bilim sanat ve orman okulu etkinliklerinin yapıldığı ve doğal tarım uygulama alanlarında, ürettikleri tohumlar ile hep birlikte inşa ettiği bu yerde sadece doğayı ve ahşap dersliği değil verilen imece usulü emekleri, umutlarımızı ve geleceğimizi de bilerek yaktılar. Peki bir gün önceki rüzgar olsa bu 'Doğa Katilleri' tüm İnlice'yi saracak olan yangın nasıl durdurulacaktı? Bu kişilerin bulunup olabilecek en ağır cezayı almalarını umuyoruz. En kısa sürede çocuklarımızın Likya Orman Okulu'nu eski imece usulü, gönüllülük birlikteliği içerisinde el birliğiyle tekrar kurmak için herkesi bir olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kulandı. 

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 2

 

LİKYA ORMAN OKULU KAMPINDAN BASIN AÇIKLAMASI

 

Likya Orman Okulu'ndan yapılan açıklamada "Göcek İnlice Köyü’nde Likya Orman Okulu Kampı projesi çocuklar için yapılan derslikleri ve dün yeni dikilen ağaç fidanları ile birlikte yakıldı. Göcek, Inlice'de bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim ile protokolü bulunan Likya Orman Kampı eğitim alanı dün akşam tam iftar vakti acımasızca yakıldı. Alan kurulum aşamasında olduğu için elektrik hattı yoktu ve yangına neden olabilecek hiçbir etken yoktu. Doğa ile özdeş sedirden yapılma dersliklerin dört köşesinden yakıldı. Hali hazırda Fethiye Özel eğitim okullarında okuyan engelsiz doğada öğrenim için down sendromlu ögrenciler için Erasmus projesi kapsamında doğada öğretmenleriyle birlikte egitim alanını kullanmaktaydılar. Bu proje Fethiye’nin tüm çocukları için köy okulları dahil gönüllü bir eğitim projesiydi. Çocuklarımızın doğayla iç içe alacakları bilim sanat ve orman okulu etkinliklerinin yapıldığı ve  doğal tarım uygulama alanlarında, ürettikleri tohumlar ile hep birlikte inşa ettiği bu yerde sadece doğayı ve ahşap dersliği değil verilen imece üsülü emekleri, umutlarımızı ve geleceğimizi de bilerek yaktılar. Peki birgün önceki rüzgar olsa bu ‘Doğa Katilleri’ tüm İnliceyi saracak olan yangın nasıl durdurulacaktı? Bu kişilerin bulunup olabilecek en ağır cezayı almalarını umuyoruz. En kısa sürede çocuklarımızın Likya Orman Okulu’nu eski imece usulü, gönüllülük birlikteliği içerisinde el birliğiyle tekrar kurmak için herkesi ‘1’ olmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 3

 

YARDIM KAMPANYASI DÜZENLENDİ!

 

Yanan okulu yeniden inşa etmek için yardım kuruluşları yardım kampanyası düzenledi. 

 

İşte yardım kampanyası programı: 

 

23 Nisan Cumartesi 13:00 Beşkaza Meydanı / Fethiye Çocuk Şenliği  Likya Orman Kampı standı 17:00 Likya Orman Kampı'nın  yakılan orman okulu yerleşkesi Ayva Dibi sokak İnlice Köyü / Göcek

24 Nisan Pazar 14:00 Paradise beach / Ölüdeniz Lagoon Fethiye Likya Orman Kampı standı

27 Nisan Çarşamba 12:00-24:00 Yadım Konseri Kitsch Pub / Hisarönü Ölüdeniz

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 4

 

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YANAN YERİ ZİYARET ETTİLER!

 

Okul sorumlusu Yıldız Çokcoşkun ve öğrenciler ile aileleri bugün yanan kamp alanını yerinde ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptılar.  

 

İşte yapılan ziyaretten fotoğraflar;

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 5

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 6

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 7

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 8

 

fethiye de skandal okul kundakladilar 9

 

İşte yanan okulun yangın anı görüntüleri;

 



Etiketler: