Gezgininayakizleri Kastamonu'da!

Ünlü gezi bloggerı Gezgininayakizleri olarak tanınan Cüneyt Durhan, evliyalar şehri olarak bilinen Kastamonu'ya gitti. 

Bu şehrin tarihi konaklarını, kültürünü ve lezzetlerini üç gün boyunca deneyimleyecek olan ünlü blogger, seyahat meraklısı gezginlere tavsiyeler verecek. Biz de bu vesile ile Kastamonu hakkında sizler için kısa bir araştırma gerçekleştirdik. 

Karadeniz Bölgesi'nin batısında yer alan Kastamonu şehrinin 2012 kayıtlarına göre nüfusu 128.537'dir. Evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu şehri, tarihi konakları, eskiden günümüze korunmuş tarihi ile Türkiye'nin en merak edilen şehirlerinden bir tanesi konumundadır. 

 

Kastamonu'da neler yapılır? 

Kastamonu'da, Kastamonu Kalesi, Evkaya Mezarları, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Türbesi, başlıca gezilebilecek yerlerdir. 

 

Kastamonu'ya ne zaman gidilir? 

Kastamonu'ya kış sporları için gidecekseniz, ocak ya da şubat aylarında gidebilirsiniz. Eğer amacınız tarihi ve kültürü deneyimlemek ise ılıman hava koşullarının uygun olduğu ilkbahar döneminde bu şehre ziyarette bulunabilirsiniz. 

 

Kastamonu'ya nasıl gidilir? 

Kastamonu'ya uçak, araba ya da otobüs ile ulaşım mümkündür. İstanbul'dan uçak ile yaklaşık 1 saat süren uçuş ile Kastamonu'ya varabilirsiniz. Bunun dışında kendi arabanız ile yaklaşık 520 km yol yaparak 5-6 saat içerisinde Kastamonu'ya varabilirsiniz. Ayrıca değişik otobüs firmalarından da Kastamonu'ya seferler mevcuttur. 

 

 

Not: Fotoğraf Gezgininayakizleri'nin Instagram sayfasından alınmıştır.