Google 12.000 Kişiyi İşten Çıkarıyor!

Google, 12.000 işçiyi işten çıkarıyor ve COVID-19 salgını sırasındaki hızlı genişlemelerin etkisi geçtikten sonra personel azaltan en son teknoloji şirketi haline geliyor. CEO Sundar Pichai, haberi Cuma günü Silikon Vadisi devinin personeline gönderdiği ve şirketin haber blogunda da yayınlanan bir e-postayla paylaştı.

 


NPR'nin haberine göre; CES teknoloji gösterisi başlamadan önce Las Vegas Kongre Merkezi'ndeki Google standının kurulmasına yardımcı oluyor. Google, 12.000 işçiyi işten çıkarıyor ve COVID-19 salgını sırasındaki hızlı genişlemelerin etkisi geçtikten sonra personel azaltan en son teknoloji şirketi haline geliyor.
CEO Sundar Pichai, haberi Cuma günü Silikon Vadisi devinin personeline gönderdiği ve şirketin haber blogunda da yayınlanan bir e-postayla paylaştı.

 

"Titiz bir inceleme"

 

Pichai, "Son iki yılda dramatik büyüme dönemleri gördük" diye yazdı. "Bu büyümeyi yakalamak ve beslemek için, bugün karşı karşıya olduğumuzdan farklı bir ekonomik gerçeklik için işe aldık." dedi. İşten çıkarmaların, Google tarafından yürütülen "titiz bir incelemeyi" yansıttığını söyledi. Pichai, ortadan kaldırılan işlerin "Alfabe, ürün alanları, işlevler, düzeyler ve bölgeler arasında kesildiğini" söyledi.

 

Bu haftanın başlarında Microsoft, 10.000 kişiyi veya işgücünün yaklaşık %5'ini işten çıkaracağını duyurdu. Amazon 18.000 kişiyi işten çıkarıyor ve Facebook ana şirketi Meta 11.000 kişiyi işten çıkarıyor.