Göz Altı Morlukları Nasıl Gizlenir? Neden Olur?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de göz altlarıdır. Güzelliğe önem veren göz altlarını kapatıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği göz altı morluları sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Nasıl gizlenir? İşte cevabı haberimizde...

 

Eşit görünümlü ve aydınlık bir cilt tonu, ten makyajı yaparken en büyük önceliği oluşturuyor. Ancak göz altı morlukları ve koyu halkalar tüm çabalara rağmen o istenen taze görünüme gölge düşürebiliyor. 

 

Göz altında koyuluklar neden olur?

 

Göz altındaki halkalar, kalıtsal ve çevresel koşullara bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Göz çevresindeki bu durum; yetersiz su tüketimi, uykusuzluk, göz bozuklukları ve güneş ışınları gibi faktörlerle daha da görünür hale geliyor.

 

Göz altı morluk görünümü nasıl kapatılır?

 

Göz altı morluklarının görünümünü gidermek adına günlük alışkanlıkları olumlu yönde yeniden düzenlemek, uzun vadede kalıcı ve başarılı sonuçlar gösterebiliyor. Bunun yanı sıra koyu halkaların verdiği yorgun görünümün, göz altı kapatıcıları ile anında kamufle edilmesi mümkün. 

Soğuk Pres

Yorgun geçen bir günün ardından geç uyuduysanız; bu durum, sabah uyandığınızda ilk olarak göz çevrenizde kendisini gösterecektir. Aşırı yorgun ve uykusuz başladığınız günlerde göz çevrenize soğuk pres uygulamak, şişlik ve morlukların belirginliğini azaltmanızı sağlayabilir. 

Göz çevresi bakım kremi kullanın

Düzenli kullanımda göz çevresindeki cilt dokusunun görünümünü düzenlemeye yardımcı olan göz kremleri, göz makyajının ve kapatıcının daha iyi uygulanmasını da sağlıyor. Bu nedenle hem uzun hem de kısa vadeli etkili sonuçlar almak için cilt bakım rutininize aydınlatıcı etkili bir göz bakım kremi ekleyebilirsiniz.

Kapatıcıyı fondötenden sonra uygulayın

Göz altı kapatıcılarını, fondöteni yüzünüzün her bölgesine uygulayıp cilt tonunuzu eşitledikten sonra kullanmalısınız. Ayrıca kapatıcılar oldukça yoğun pigmentli olduğu için çok az bir miktar uygulayıp kapatmak istediğiniz bölgeye eşit bir şekilde dağıtmaya özen göstermelisiniz.

Doğru tonda kapatıcı kullanın

Ten makyajı için ürün seçimlerinizi cilt tonunuzla birebir uyumlu renklerden yana yapmalısınız. Özellikle de kapatıcılar bölgesel olarak uygulandığından, ten renginizle uyumlu olmadığında yapay bir görünüme neden olabilir. 

 



Etiketler: