Göz Önünde Uçuşan Tuhaf Şekiller Nelerdir? İşte Detaylar!

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda birçok insanda görülebilen göz önünde uçuşan tuhaf şekiller hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda birçok insanda görülebilen göz önünde uçuşan tuhaf şekiller hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda birçok insanda görülebilen göz önünde uçuşan tuhaf şekiller hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Hiç fark ettiniz mi? Bazen gözlerinizi ovuşturduğunuzda ya da mavi gökyüzüne baktığınızda gözlerinizin önünde ufak şekiller belirir. Bu şekilleri takip etmeye çalıştığınızda ise kolayca kaçabilirler. Fakat sonrasında görüş alanınıza geri dönerler.

 

“Evet ben de bunu yaşıyorum” demiş olabilirsiniz. İşte bu gördüğünüz tuhaf şekiller, vitröz parçacıklar olarak adlandırılır. Bunlar gözlerinizin önünde beliren şekiller gibi algılansa da aslında gözlerinizin içindedirler. Bu yüzden siz gözlerinizi hareket ettirdikçe onlar da hareket ederler.

 

Göz, yapısı sebebiyle ışığın yolunu takip eder. Bu gördüğünüz cisimler ise ufak kimyasal parçacıkların gölgesidir. Gözün yapısında, gözün içini dolduran ve yuvarlaklığını koruyan vitröz sıvı isimli bir madde bulunur. Bu vitröz sıvının içerisinde; yoğunlaşmış doku parçaları, kırmızı kan hücreleri veya öbeklenmiş protein yumakları vardır. Bunlar, katılaşmış ve bozulmuş vitröz sıvının parçalarıdır. Etraftan gelen ışık, bir şekilde vitröz sıvının bu parçalarına çarpar. Bu durum ise retina üzerinde gölgeler oluşmasına neden olur ve gördüğümüz cisimler bu gölgelerdir.

 

Peki ya bu tuhaf şekilleri görmemizin nedenlerini merak ediyor musunuz? Dilerseniz bunlara hep birlikte göz atalım...

 

1. Yaşa bağlı oluşan gözdeki değişimler

2. Gözün arkasında oluşan iltihaplanma

3. Gözde kanama

4. Göz ameliyatları ve ilaçları