Güner Sönmez'den Hükümete Anadolu'da Nitelikli Doktor Uyarısı!

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) doktorlarından Radyoloji Uzmanı Güner Sönmez, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada Anadolu'da nitelikli doktor sayısının azaldığına dikkat çekerken, bu konuda önemli açıklamalar yaptı.

 

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) doktorlarından Radyoloji Uzmanı Güner Sönmez, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada Anadolu'da nitelikli doktor sayısının azaldığına dikkat çekerken, bu konuda önemli açıklamalar yaptı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) doktorlarından Radyoloji Uzmanı Güner Sönmez, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada Anadolu'da nitelikli doktor sayısının azaldığına dikkat çekerken, bu konuda önemli açıklamalar yaptı.  

 

anadolu da nitelikli doktor sikintisi tehdit olusturuyor

 

Nitelikli doktor sıkıntısına dikkat çekti! 

 

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) doktorlarından Radyoloji Uzmanı Güner Sönmez, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada Anadolu'da nitelikli doktor sayısının azaldığına dikkat çekerken, bu konuda önemli açıklamalar yaptı.  Twitter sayfasından yaptığı açıklamada nitelikli doktorların Anadolu'da azaldığına dikkat çeken Sönmez "600 bin nüfuslu Zonguldak’ta sadece bir onkolog (kanser uzmanı) kalmış. 14 saat çalışarak günde 80-100 kişiye bakmaya çalışıyor. Kuyrukta bekleyen teyze “bu da istifa ederse, yandık” diyor. Nitelikli insanları kaybediyoruz ve bu güncel siyasetten çok daha önemli ve çok daha acil. Günde 14 saat çalışan bu meslektaşımızın insanüstü gayreti takdire şayan; ancak sürdürülebilir olmadığı gibi hata yapmasına da neden olabilir. Bu da malpraktis davası demek.. Tam bir kısır döngü;  Ağır iş tıbbi hata malpraktis davası istifa geridekilere daha ağır iş" ifadelerini kullanırken hükümeti uyardı. 

 

 



Etiketler: