Haluk Levent Ayşenur G.'nin Davasına Katılacak!

Kurduğu AHBAP platformu ile ihtiyacı olan herkese yardımcı olmayan çalışan ünlü sanatçı Haluk Levent, Kastamonu'dan sonra Alanya'ya doğru yola çıktığını ve kuzeninin tacizleri sonucu mektup bırakarak intihar eden Ayşenur G'nin davasına katılacağını belirtti.  

 

Kurduğu AHBAP platformu ile ihtiyacı olan herkese yardımcı olmayan çalışan ünlü sanatçı Haluk Levent, Kastamonu'dan sonra Alanya'ya doğru yola çıktığını ve kuzeninin tacizleri sonucu mektup bırakarak intihar eden Ayşenur G'nin davasına katılacağını belirtti. 5 Nisan 2017'de eşine ve kardeşine, ailesine başından geçenleri anlattıktan sonra eline bir mektup bırakıp intihar eden Ayşenur G'nin ailesi şikayetçi olduktan sonra kuzen Selahattin S.tutuklanmış ve mahkeme 14 yıl hapis cezası vermişti. Yargıtay kararı bozarken, Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi de 24 Haziran 2019'da, olayın tek tanığı olan mağdurenin intihar etmesi sonucu dinlenemediği ve birinci derece tanığın ortadan kalktığı, Selahattin S.'nin suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle oy çokluğuyla dosyanın yerel mahkemede yeniden görülmesine karar verdi. Selahattin S. kararla birlikte tahliye edilirken, dosya davanın yeniden görülmesi için Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

 

Yarın Alanya'da yeniden görülmeye başlanacak dava için Twitter sayfasından bir açıklama yapan Levent "Ve Kastamonu biter ardından Türkiye’nin güney ucuna yolculuk başlar... Alanya’ya...Sabah Ayşenur’un (akrabasının tacizi yüzünden mektup bırakıp intihar eden kızımız) duruşması var. Bana şans dileyin! Yarın Ayşenur’un ve kadınlık onurunun günü olsun! (Yorgunum tamam biliyorum)" ifadelerini kullanırken bir bu paylaşımı ile sosyal medyada yoğun ilgi gördü.