Hangi Ülkeler Vize İstemiyor? Vizesiz Tatil Yapılacak Ülkeler Nelerdir?

Seyahat etmek ister turistik ister iş amaçlı olsun herkesin başka ülkeleri ziyaret edip farklı kültürleri keşfetmesine olanak sağlayan bir aktivitedir. Fakat yurt dışı seyahatleri öncesinde yapılması gereken pasaport ve vize gibi bürokratik işlemler oldukça meşakkatli olabilir. Günümüzde dünya genelinde insan sirkülasyonunun çok artması nedeniyle bazı ülkeler sınırlarından girişlerde daha sıkı tedbirler ve kontroller uygulayabilmektedir. Bununla birlikte Türk vatandaşlarının vizeye ve hatta pasaporta dahi ihtiyaç duymadan gidebilecekleri bazı yabancı ülkeler de vardır. Siz de “Vizesiz hangi ülkelere gidilir?” diye merak ediyorsanız vizesiz ülkeler hakkında detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

 

1-Arnavutluk

arnavutluk seyahat

Vizesiz seyahat edilen Avrupa ülkelerinden bir diğeri ise yemyeşil doğası ile adeta bir huzur kenti olan Arnavutluk. Avrupa’da vizesiz gezilecek yerler deyince akla ilk gelen ülkelerden biri olan Arnavutluk’un başkenti Tiran’a İstanbul’dan 1,5 saatlik bir uçuşla ulaşmak mümkün. 90 gün boyunca vizesiz olarak ülkede turistik amaçlı konaklayabileceğinizi de hatırlatmak isteriz. Para birimi olarak Arnavutluk Liki kullanan ülkenin en gözde şehirleri ise Ohri, Saranda ve Dıraç olarak biliniyor. Arnavutluk’a yolunuz düşerse geleneksel ve meşhur lezzetlerini tatmadan dönmeyin deriz.

 

2-Karadağ

karadağ tatil

Balkanlar’ın en sevilen rotalarından biri olan Karadağ, yüz ölçümü ile pek büyük bir ülke olmasa da doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor. Vizesiz gidilebilen ülkeler arasında bu yönüyle dikkat çeken Karadağ, Balkanlar’a giderken mutlaka uğramanız gereken duraklardan biri. Asırlık yemyeşil ormanlar, Adriyatik’in en uzun plajı, ikonik zeytin ağaçları ve tertemiz havasıyla Karadağ, vize beklemeden keyifli bir seyahat planı yapmak isteyenler için adeta biçilmiş kaftan. Karadağ’a yolunuz düşerse Niksic’te yer alan meşhur Ostrog Manastırı’nı ziyaret etmeden dönmeyin deriz. Bu görkemli yapının yanı sıra, Balkanlar’ın en önemli ulusal parklarından biri olan Durmitor Ulusal Parkı da Karadağ’a giden tatilcileri büyüleyen noktalardan biri. Kent, Tara Nehri boyunca uzanan vadi, rafting gibi ekstrem sporlara ev sahipliği yapmasının yanında, enfes doğası ile de kendine hayran bırakıyor. Ülkede yer yer Osmanlı’nın izlerini görmek de mümkün.

 

3-Belarus

tatil belarus

Beyaz Rusya, Kuzey Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri. Ülkede 90 güne kadar vizesiz seyahat etmeniz mümkün. Adeta bir doğa harikası olan ülkenin denize kıyısı bulunmasa da 11000 göl ve büyük Avrupa nehirlerinin ülkeden geçtiğini hatırlatalım. Büyük nehirler, parklar, göller ve ormanlar içinde huzurlu bir Avrupa tatili isteyenler için Beyaz Rusya şahane seçeneklerden biri. Haziran ayında başkent Minsk’te gerçekleşen Beyaz Geceler festivalini de kaçırmayın deriz. Dostoyevski’nin meşhur romanına konu olan beyaz geceleri tam da yerinde seyretmek sizce de muhteşem olmaz mı!

 


4- Sırbistan 

tatil sırbistan vizesiz

Tarihi ve doğal güzellikleri ile büyüleyen Sırbistan, uygun fiyatlı seçenekleri ile de Avrupa’da en çok tercih edilen vizesiz lokasyonlardan biri. 420 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan ülkede birçok hamam, kilise, katedral ve cami görmek mümkün. Ülkenin kahve çeşitliliği açısından da oldukça zengin olduğunu hatırlatalım. Öte yandan ülkenin en sevilen lezzetlerinden biri olan ve Danube dağının eteklerinde yakalanan Danube balığını taze taze tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Ülkede 90 güne kadar vizesiz konaklamak mümkün. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları çipli kimlik kartları ile Sırbistan’a giriş yapabilirler.

 

5- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

kıbrıs tatil

 

Denizi, kumu, güneşi ile şahane bir tatil deneyimi sunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vizesiz seyahat etmek isteyen tatilciler için şahane seçeneklerden biri. Şık ve havalı otelleri ile KKTC, gerçek bir tatil cenneti desek yanlış olmaz. Sıcak Akdeniz iklimi, büyüleyici plajları ve kaliteli gece hayatı ile Kuzey Kıbrıs’ı, vizesiz gidilen ülkeler listenize mutlaka not edin deriz. Ülkede yer alan en güzel plajlar arasında Alagadi Plajı, Karpaz Altınkum Plajı, Alsancak Plajı, Silver Plajı’nı listelemek mümkün. Öte yandan, konaklama için tercih edilen otellerin de özel plajları olduğunu hatırlatalım. Kuzey Kıbrıs hakkında aklınızda bulunması gereken en önemli şeylerden bir diğeri ise trafiğin ülkemizdekinin aksine sol şeritten ilerliyor olması. Vizesiz seyahat edilen ülkeler arasında en çok tercih edilenlerden biri olan KKTC’de Türk vatandaşları için serbest dolaşım hakkı tanınıyor.