Hentbol'da Pas Çeşitleri!

Youtube'da yayınladığı spor içerikleri ile tanınan Youtuber Mert Tube, yayınladığı videosunda Hentbol sporunda pas çeşitleri ile ilgili takipçilerine bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı spor içerikleri ile tanınan Youtuber Mert Tube, yayınladığı videosunda Hentbol sporunda pas çeşitleri ile ilgili takipçilerine bilgiler verdi. Yayınladığı videosunda takipçilerine hentbolda dayanma adımlı pas, dayanma adımsız pas, tek el yerden pas, bilek pası gibi konularda bilgiler veren ünlü Youtuber bu içeriği ile takipçilerinden yoğun ilgi gördü. 

 

İşte kısa kısa bilgiler ile hentbolda pas çeşitleri:

 

Dayanma Adımı ile Pas: Bu pas şekli uzun mesafelerde kullanılır. Atış, vücudun temel hentbol duruşunda yapılır.

 

Dayanma Adımsız Pas: Bu pas koşu durumunda ve her oyun pozisyonunda uygulanır. Hareket daha hızlı ancak daha yumuşaktır.

 

Tek El Yerden Pas: Genellikle, kale çizgisi oyuncularına uygun pozisyonlara göre top aktarabilmek için kullanılan etkili bir pastır.

 

Bilekten Pas: Kalça yüksekliğinde tutulan topların en hızlı şekilde takım arkadaşlarına aktarılmasıdır Top açılmış parmaklarla kavranır, kol yumuşak olarak aşağıya uzatılarak geriye doğru alınır, bir sarkaç gibi öne veya yana uzatılarak pozisyona göre elden çıkartılır. Bu pas şeklinde, sağ elini kullanan oyuncunun sol ayağını öne alması hareketi kolaylaştırır.

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.