Highlighter Nasıl Sürülür?  Türleri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar highlighter kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği highlighter sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 

Ten makyajına ıslak ve ışıltılı bir görünüm veren highlighter’lar, üç temel formda bulunuyor:
-Likit aydınlatıcılar
-Stick aydınlatıcılar
-Toz aydınlatıcılar

 

1. Likit aydınlatıcılar

 

Toz aydınlatıcılara nazaran daha fazla ışıltı ve pigment içeren likit aydınlatıcılar, tek başına uygulanabilmelerinin yanı sıra fondötenle karıştırılarak da kullanılabiliyor. Son derece kalıcı bir etkiye sahip olan bu aydınlatıcılar, az miktarda kullanıldığında dahi ten makyajına yoğun ve doğal görünümlü bir ışıltı katıyor.

 

Likit highlighter nasıl sürülür?

 

Likit aydınlatıcınızı, elinizin üzerine aldığınız fondötenin içine damlatarak veya iki ürünü doğrudan yüzünüzde karıştırarak uygulayabilirsiniz. Likit aydınlatıcıyı tek başına bölgesel olarak kullanmak isterseniz, makyaj süngerleri bu konuda uygun bir seçim olacaktır. Küçük bir miktar ürünü önce parmağınızla cildinize sürerek veya doğrudan süngere damlatarak kullanabilirsiniz.

 

2. Stick aydınlatıcılar

 

Kremsi ve yumuşak formülüyle pratik bir şekilde uygulanabilen stick highlighter’lar, uzun süre kalıcı yoğun bir uygulama sunması bakımından birçok kadının vazgeçilmezidir. Cilde doğrudan uygulanabilen bu ürünler, makyajınıza dilediğiniz an dilediğiniz yerde aydınlık dokunuşlar yapabilmenize imkan tanıyor.

 

Stick highlighter nasıl uygulanır?

 

Stick aydınlatıcınızı yüzünüzde aydınlatmak istediğiniz bölgelere doğrudan sürebilir veya noktalar halinde dokunuşlar yapabilirsiniz. Sonrasında ürünü ister parmaklarınızı kullanarak isterseniz de makyaj süngeriyle dağıtabilirsiniz. Ancak parmaklarınızdan yardım alacaksanız, cildinizin diğer kısımlarına temas etmemeye özen göstermelisiniz.

 

3. Toz aydınlatıcılar

 

Ten makyajına doğal bir görünüm veren toz highlighter’lar, kolay uygulanabilirliği ve ayarlanabilir aydınlatma düzeyi ile en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor. Tek başına veya palet halinde ulaşabileceğiniz bu ürünleri, yüzünüzün belli bölgelerine ya da tümüne uygulayabilirsiniz.

 

Toz highlighter nasıl sürülür?

 

Toz aydınlatıcınızı ışıltı vermek istediğiniz alanın genişliğine göre highlighter fırçası başta olmak üzere geniş pudra fırçası, büyük far fırçası veya parmağınız yardımıyla uygulayabilirsiniz. Pudra veya far fırçası kullanmanız halinde, aplikatörü kullanım öncesi ve sonrası temizlemeye özen göstermelisiniz.

 

Aydınlatıcı hangi bölgelere uygulanmalı?

 

Yüzünüzde aydınlık veya ıslak bir görünüm istiyorsanız, highlighter’ınızı “ten makyajınızın en son adımı olarak” tüm yüz ve dekolte bölgenize eşit bir şekilde dağıtabilirsiniz. Bu durumda daha doğal bir yansıma elde etmek için aydınlatıcıyı omuzlarınızın en çıkıntılı kısımlarına da uygulayabilirsiniz. Elmacık kemikleri, kaş kemikleri, elmacık kemiklerinden ve kaş kemiklerine uzanarak göz çukurunu çevreleyen “C” şeklindeki bölgenin tamamı, burun ucu, burun ve dudak bağlantısında bulunan iki çıkıntıya sahip alan, dudak çerçevesinin orta-üst kısmı, göz pınarları, çenenin en sivri bölümü, köprücük kemikleri ve omuzlara sürülebilir.



Etiketler: