Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saçlarını uzatmak istiyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği uzun saç sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem saça nasıl yarar sağlıyor? Saçımızı nasıl hızlı uzatabiliriz? İşte cevabı haberimizde...

 

Saçlarımızı hızlı uzatmanın yolları vardır. Ancak sağlıklı ve bakımlı bir şekilde uzaması gerekir. Saçlarımızn uzaması için gerekli bakımları saçlarımıza yapmamız gerekir. Saçlarınızı uzatmak için kararlı davranmanız gerekir. Uygulayacağınız basit yöntemlerle saçlarınıza daha bilinçli yaklaşabilir, saçlarınızın daha hızlı ve güçlü şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz. Bu basit ve hızlı saç uzatma yöntemleri sayesinde saçlarınıza daha sağlıklı bir görünüm de kazandırmış olursunuz.

 

Dengeli beslenmeye dikkat edilmeli

 

Düzenli ve dengeli beslenmek. Protein bakımından zengin besinleri tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Bunun yanı sıra vücudunuzun su ihtiyacını da es geçmemelisiniz. Bu sayede hücreleriniz harekete geçer ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

 

Vitamin desteği alınmalı

 

Saçlarınızın hızlı uzaması demek güçlü uzaması demektir. Beslenmenizde yeteri kadar vitamin almanız saçlarınızı güçlendirmeye destek olur. Saçlarınızı ihtiyaç duyduğu vitaminden yoksun bırakırsanız güçsüzleşir ve kırılır. Uçları kırılan saçlarınız cansız ve zayıf görünür. Bu da saçlarınızı kestirmeniz gerektiği anlamına gelir. Vitamin ihtiyacını, aldığınız besinlerle karşılamak en sağlıklısıdır ancak yine de saç vitamin ürünlerinden faydalanarak da kırıkların oluşmasını engelleyebilir, saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

 

Bitkisel keratinle saçlarınızı güçlendirin

 

Saçlarınızın ham maddesini keratin oluşturur. Saçlarınızın ana besin kaynağı olarak da düşünebileceğiniz keratin saçlarınıza gücünü veren maddedir. Saçlarınızdaki keratin miktarını her zaman belli bir seviyede tutmanız ise sizin elinizdedir. Saç tellerinizdeki keratin miktarını dengelemek için bitkisel keratinlerden faydalanabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız yoksun kaldığı keratini geri alır, daha sağlıklı ve güçlü bir görünüm kazanır.

 

Besleyici şampuanlar tercih edilmeli

 

Saç uzatırken en önemli nokta saçlarınızı güçlendirmektir. Bu nedenle, besleyici özellikteki şampuanları tercih etmeniz saçlarınızın kırılma ve yıpranmalara karşı daha güçlü olmasını sağlar.

 

Şampuanlama sonrası saç kremi kullanılmalı

 

Hızlı saç uzatma hedefindeyseniz bu süreç boyunca mutlaka bir saç bakım kremi kullanın. Saç bakım kremi, saçlarınızı beslemenin ve güçlendirmenin yanı sıra daha canlı tutar. Saç kreminizi saçlarınızı şampuanladıktan hemen sonra saç uçlarına uygulayabilirsiniz.

 

Saçlarınız özenli taranmalı

 

Saçlarınızın da kırılabildiğini göz ardı etmeyin. Banyo sonrası saçlarınız nemliyken taramadan evvel bir bakım spreyi kullanmanız saçlarınızın yumuşamasını ve kolay taranmasını sağlar. Özellikle kıvırcık bir saça sahipseniz, saçlarınızdaki karışıklığı gidermek için mutlaka kalın telli tarak kullanın.

 

Sıcak su saçlarınızı yıpratabilir

 

Sıcak su saçlarınız için çok yıpratıcı olabilir. Saçlarınızın kırılmasına ve güçsüzleşmesine neden olan sıcak su yerine en azından saç diplerinizi ılık suyla son bir kez yıkayabilirsiniz. Bu sayede saç kan dolaşımınız artar ve saçlarınızın hızlı uzamasının yolu açılabilir.


Saç diplerine masaj yapılmalı

 

Soğuk su gibi masaj da kan dolaşımını artırır ve saçınızın uzamasını hızlandırır. Saç diplerinize her gün 10 dakika masaj yaparak saçlarınızın daha hızlı uzamasına katkı sağlayabilirsiniz. Masaj yaparken saç bakım yağı ve saç bakım kremi gibi ürünleri de kullanabilirsiniz. Bunu bir alışkanlık haline getirdiğiniz takdirde saçlarınızı kısa sürede güçlendirebilirsiniz.

 

Saten yastık kılıfı kullanılmalı

 

Saçlarınıza temas eden şeylerin saçlarınıza olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur. Olumsuz etkilerin başında da elektriklenme gelir. Elektriklenme saçlarınızın dış etkenlere karşı daha da güçsüzleşmesine neden olur. 

 

Saçlarınızdaki kırıklar aldırılmalı

 

Saçlarınız her ne kadar köklerinden uzasa da, saç uçlarınızda oluşan kırıklar saçlarınızı daha güçsüz kılabilir. Saç uzatma süreci boyunca saç uçlarınızdaki kırıkların artması normaldir ancak bu kırıklar bir süre sonra saç tellerinizin iyice güçsüzleşmesine ve kopmasına neden olabilir. Saç uçlarınızdaki kırıkları çok sık olmamak kaydıyla düzenli olarak kestirmeniz, daha sağlıklı bir saç uzatma sürecini de beraberinde getirir.

 



Etiketler: