İdil Yazar'dan Guacmus Tarifi!

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda guacamole ve humus yemeğini harmanlayan guacmus tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı yemek ve tatlı tarifleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda guacamole ve humus yemeğini harmanlayan guacmus tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni İdil Yazar, yayınladığı videosunda guacamole ve humus yemeğini harmanlayan guacmus tarifi hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

İşte guacamole ve humus yemeğini harmanlayan guacmus tarifi için gereken malzemeler;

 

Guacmus Malzemeler:

 

1 konserve nohut (400 gram)

1/2 çay kaşığı karbonat

1 limonun suyu

2 diş sarımsak

Tuz

3 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı soğuk su

1/2 çay kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı zeytinyağı

 

3 adet yumuşak güzel avokado

Taze kişniş

Misket limonu suyu

1/2 kırmızı soğan

Paprika

5-6 adet çeri domates

 

Ufak boy Lavaş

 

 

Adımlar:

 

Nohutu karbonatla birlikte 15 dakika haşlayın. Süzün, soğuk sudan geçirin. Doğrayıcıya sarımsak limon suyu ve tuz ekleyin, geçirin. Tahin ve su ekleyip geçirin. Kimyon ve nohut ekleyip 4 dakika geçirin. Tabağa alın. Avokadoları ezin, taze kişniş, misket limonu suyu, kırmızı soğan, paprika, tuz ekleyip karıştırın. Humusun üzerine alın. Lavaşları fırında ısıtın ya da az yağda kızartın. Guacmusla birlikte servis edin.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.