Instagram Canlı Alışverişi Kaldırıyor!

Instagram, kullanıcıların canlı yayın sırasında ürün satmasına imkan tanıyan "Canlı Alışveriş" isimli özelliğinin kaldırılacağını açıkladı.

 

Instagram, kullanıcıların canlı yayın sırasında ürün satmasına imkan tanıyan "Canlı Alışveriş" isimli özelliğinin kaldırılacağını açıkladı. Instagram daha önce"Mağaza" sekmesinin kaldırılacağını bildirmişti. Kullanıcıları şaşırtmayan bir adım daha geldi bu kez de canlı yayınlarda ürün satma özelliğini kaldıracağını duyurdu.

 

 

Instagram Resmi Açıklaması:

 

"16 Mart 2023 tarihinden itibaren Instagram'da canlı yayınlarda ürün etiketleyemeyeceksiniz. Bu değişiklik, kullanıcılarımıza en fazla değeri sağlayan ürünlere ve özelliklere odaklanmamıza yardımcı olacaktır. Akış, hikayeler, Reels, reklamlar ve daha fazlasında insanlar ve işletmeler için alışveriş deneyimlerine yatırım yapmaya devam ederken, mağazanızı Instagram'da kurup işletmeye devam edebileceksiniz. Bu karardan; canlı yayın planlama, konukları canlı yayınınıza katılmaya davet etme ve canlı soru cevap düzenleme gibi diğer canlı yayın özellikleri etkilenmeyecektir."



Etiketler: