İpek Kirpik Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de kirpikleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar ipek kirpik yaptırıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği ipek kirpik uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

İpek kirpik malzemesi, vizon, saf ipek, doğal insan saçı karışımlarının oluşturduğu yapay kirpik maddesidir. Bu yapay ipek kirpiklerin doğal kirpiklere farklı teknikler uygulanarak yarı kalıcı / dönemsel uzatma, yoğunlaştırma, şekillendirme işlemine de “ipek kirpik uygulaması” denir. İpekten hazırlanmış olan bu takma ipek kirpikler, üst göz kapağındaki gerçek kirpiklere tek tek özel medikal yapıştırıcısı ile yapıştırılır. Kişinin göz yapısına göre ve bazende kişinin isteğine bağlı ipek kirpiğin kalınlığı ve uzunluğu belirlenir.  İpek kirpik uygulamalarına göre fiyatlar değişmekte olup, genel itibariyle 150 TL ve 300 TL arasında değişmektedir. Burada önemli olan ipek kirpiğin volume derecesidir.

 

 

İpek kirpik nasıl yapılır? 

 

İpek kirpikler, tüm kirpiklere tek tek yapıştırılarak uygulanmaktadır. Basit ve kolay bir işlemdir. İpek kirpik uzmanlar tarafından yapılıyor. Uygulama genellikle 1 - 2 saat arasında sürmektedir. Belli bir zaman sonra uygulanan ipek kirpik kişinin kirpiğinden ayrılarak dökülmektedir.  Bu işlemi yaptıran kişiler uzun zamanlı olması için sürekli bakım yaptırmalıdır. Uygulama esnasında yapıştırma işlemi organik ve hipo alerjik yapıştırıcılarla yapılıyor. 3 hafta ile 6 ay arasında kullanım sağlanmaktadır. Bu yapıştırıcılar gözlerde hassasiyet olmaması için gereklidir.

makyaj

 

İpek kirpik bakımı nasıl yapılır?

 

İpek kirpik bakımında ilk şart hijyen kurallarına uyulmasıdır. Yağlı ürünler veya maskaralar kirpiklerin dökülmesine neden olabilir. Düşen kirpiklerin yerine yenisini eklemek gerektiğinde yine bir uzman yardımına ihtiyaç duyulur. Gece uyurken kirpiklerin üzerine yatmak ya da sık sık gözleri ovuşturmak gibi kirpiklerin yapısını bozacak davranışlardan da kaçınılması gerekir.

 

İpek kirpiğin zararları nelerdir?

 

İpek kirpiğin en sık karşılaşılan zararı, kişinin kendi mevcut kirpiklerini de dökebilmesidir. Özellikle ipek kirpik uygulamasında kullanılan yapıştırıcının kalitesiz olması durumunda, kendi kirpikleriniz de zarar görecek ve ipek kirpiğin ömrü bitip dökülme süreci yaşadığında, ipek kirpiklerle beraber kendi kirpikleriniz de dökülecektir. Kirpikler ipek de olsa suni olduğu için, göz kapağınızda kirpiğin ağırlığını hissedeceksiniz ki, bu durum sizi oldukça rahatsız edecektir. İpek kirpik uygulamasında kullanılan yapıştırıcının ciltte alerjiye neden olup, kişinin gözlerinde kızarıklık, yanma ve batma gibi semptomlara yol açabilmesidir.

 


Etiketler: