Ispanağı Isıtmayın!

Ünlü çocuk doktoru ve sosyal medya fenomeni Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Instagram’dan yaptığı paylaşımda uyarılarına devam etti.

 

Ispanak konusunda bilgiler veren Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Ispanağın; demir, magnezyum, kalsiyum, b12 vitamini, A vitamini ve folik asit deposu olduğunu ve birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırdığını belirtti.

 

Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, Ispanağın 1 yaşından itibaren çocuklara verilebileceğini fakat asla ıspanağın tekrar ısıtılmaması gerektiğini anlattı. Uyarılarını açan Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, eğer ıspanak tekrar ısıtılırsa, içeriğindeki nitratın nitrite dönüşeceğini ve vücuda zarar verir hale geleceğini belirtti.

 

Ispanağın faydalarını anlatmaya devam eden Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, ıspanağın içeriğindeki yüksek A vitamini sayesinde göz sağlığına çok faydalı olduğunu ve bağışıklığı güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca Lif deposu olduğundan kabızlığı önlediğini de belirten ünlü doktor, içeriğindeki K vitamini ve kalsiyum sayesinde kemik sağlığını da koruduğunu belirtti.

 

Sözlerini ıspanağın içeriğindeki demir ve B12 vitamini sayesinde anemiyi de önlediğini belirterek bitiren Uzm. Dr. Ali Fuat Serpen, anneleri bu sebzenin tüketimi konusunda bilgilendirdi.