İtalya'da Bir Türk Köyü Ve Balaban Hasan'ın Hikayesi!

Youtube'da yayınladığı ilginç seyahat içerikleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Deniz Pehlivan ya da namı diğer Bir Hayalin Peşinde yayınladığı videosunda İlatya'da ki Türk köyü Moena isimli kasaba ve buraya yerleşen Balaban Hasan'ın hikayesini takipçileri ile paylaştı. 

 

Youtube'da yayınladığı ilginç seyahat içerikleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Deniz Pehlivan ya da namı diğer Bir Hayalin Peşinde yayınladığı videosunda İlatya'da ki Türk köyü Moena isimli kasaba ve buraya yerleşen Balaban Hasan'ın hikayesini takipçileri ile paylaştı. İtalya'nın doğasına doğru yaptığı yolculuğu devam eden ünlü Youtuber bu sefer çok özel bir durağa İtalya'nın Moena adlı kasabasına gitti.

 

Buranın Türkiye için tarihi bir önemi bulunuyor. Nedeni ise; 2. Viyana kuşatması sırasında buraya yerleşen Balaban Hasan adlı Osmanlı askerinin bu yerdeki insanları etkilemesi ve aradan 350 yıla yakın zaman geçmesine rağmen buradaki insanların her Ağustos ayında Türk bayrakları ve atlarla bu güzel insanı ve Türkleri anması. Hasan, Moena Türk Köyü'ne yerleşir ve burada evlenir. Daha sonra halka bir yandan da yardımcı olur ve halk da onu çok sever. Ölümünden sonra bile her yıl anma töreni düzenlenir.

 

Detayları aşağıda bulabilirsiniz.