İyi Ve Kalıcı Parfüm Nasıl Anlaşılır? Parfüm Nasıl Kalıcı Hale Gelir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de tenleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar parfüm kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği kalıcı parfüm sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Nasıl kalıcı olur? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Kokunuz çabucak etkisini kaybediyorsa, kullandığınız parfümden şüphe duymadan önce şunu bilmeniz gerekir: Parfümlerin kalıcılığı, uygulandığı yüzeye ve kullanım şekline göre değişkenlik gösterir. 

 

İyi ve kalıcı parfüm nasıl anlaşılır?

 

Ambalajın birleşim yerlerinde hata veya oransızlıklar varsa, karton kutu üzerinde baskı hataları bulunuyorsa, karton kutuda seri numarası yazmıyorsa, kutunun iç kısmında parfüm şişesini sabitleyen başka bir koruyucu yoksa, şişe üzerinde seri numarası yazmıyorsa, şişenin üzerindeki baskı veya kabartmalarda kayma, siliklik vb. hatalar bulunuyorsa, parfümün kapağı tam oturmuyorsa, parfüm peçeteye sıkıldığında kuruduktan sonra renk bırakıyorsa, ilk kullanımda çok yoğun bir alkol kokusu varsa, sıkıldığı ilk anda zamanla ortaya çıkması gereken notaların tümü net bir şekilde hissediliyorsa, zaman geçtikçe parfümün kokusu ekşimsi bir hale bürünüyorsa bu gibi durumlarda parfümü kullanmayı hemen bırakarak cildinizi ve giysilerinizi üründen arındırmalısınız. Aksi takdirde cildiniz sıvıya alerjik reaksiyon gösterebilir veya üzerinizde istenmeyen bir koku oluşabilir. Bunun yanı sıra ürün ile temas eden giysileriniz de zararlar görebilir.

 

Parfümün kalıcılığı nasıl artırılır?

 

Parfümünüzün esansı ne kadar yoğun olursa olsun, bazı durumlarda kokunun etkisi hızla kaybolabilir. Örneğin; parfümün yalnızca giysi üzerinde kullanılması, çok uzaktan sıkılması, parfüm sıkılan kısmın ovalanması, cildin çok nemsiz olması, parfümün, cildin hava ve nesnelerle en çok temas eden kısımlarına sıkılması. Parfümü hem cildiniz hem de giysilerinizle temas edecek noktalara 10 ila 15 santimetre uzaklıktan uygulamanız, kalıcılığı artırma konusunda yardımcı olabilir. Ayrıca nemsiz bir cildiniz varsa, parfüm öncesi -tercihen kokusuz- nemlendiriciler ve cilt bakım yağları kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra parfümü, vücudunuzda dolaşımın en güçlü olduğu şu kısımlara uygulayabilirsiniz: şakaklar, boyun, kulak arkası ,bilekler ,dirsek içleri, diz arkaları böylece kokunuzun gün boyu hissedilmesini sağlayabilirsiniz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Etiketler: