Jojoba Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar jojoba yağı kullanıyorlar. Çoğu kadının ilgilendiği jojoba yağı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yağın özellikleri nelerdir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Jojoba yağı, güney Arizona, güney Kaliforniya ve kuzeybatı Meksika'ya özgü bir çalı olan Simmondsia chinensis bitkisinin tohumunda üretilen sıvıdır. Yağ, jojoba tohumunun ağırlıkça yaklaşık %50'sini oluşturur.

 

Jojoba yağının cilde faydaları nelerdir?

 

Tüm cilt tipleri için uygundur. %100 doğal & saf Zecez Jojoba Yağı yağı her türlü ciltte kullanıma uygun olup, kolayca emilir. Nemlendirici ve yağ dengeleyici özelliğinin yanı sıra kırısıklık ve yaşlanma belirtilerini azaltıcı özelliği de mevcuttur. Eğer cilt bakım rutininde bir serum görevinde kullanılacaksa jojoba yağı damlalık bir şişeye boşaltılarak her gece yatmadan önce birkaç damla olmak üzere elle masaj yaparak yüze uygulanabilir.

 

jojobayagı

 

Jojoba yağı ne işe yarar?

 

Jojoba yağı, yağ asitleri ve E vitamini içerdiği için kozmetik ve güzellik sektörünün vazgeçilmezlerinden biridir. Çünkü hem besleyici hem de nemlendirici özelliği var. Bu sayede az bir miktarla bile saç derisine ve cilde yoğun bakım uygulayabiliyor.

 

Jojoba yağı nasıl kullanılır?

 

Jojoba yağı; cildin üzerine ve saça masaj yapılarak uygulanmaktadır. Bir miktar jojoba yağını cilde masaj yaparak yedirmek faydalı olacaktır. Makyaj sonrası cilt temizliği için kullanılabileceği gibi; cildin ferahlaması ve tazelenmesi için de kullanılabilmektedir.

 

 

 

 


Etiketler: