Josef De Souza'dan Şok Karar! Türkiye'den Ayrılıyor! İşte Açıklaması!

Ankaragücü'nü deplasmanda 3-2 yendikleri maçta sahaya giren taraftarı engellediği için kırmızı kart gören Beşiktaşlı ünlü futbolcu yaptığı basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamazken Türkiye'den ayrılmaya karar verdiğini söyledi. 

 

Ankaragücü'nü deplasmanda 3-2 yendikleri maçta sahaya giren taraftarı engellediği için kırmızı kart gören Beşiktaşlı ünlü futbolcu yaptığı basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamazken Türkiye'den ayrılmaya karar verdiğini söyledi. Ankaragücü'nü deplasmanda 3-2 yendikleri maçta sahaya giren taraftarı engellediği için kırmızı kart gören Beşiktaşlı ünlü futbolcu yaptığı basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamazken Türkiye'den ayrılmaya karar verdiğini söyledi. 

 

Sözcü gazetesinin haberine göre; Beşiktaş’ın Ankaragücü’nü 3-2 yendiği maçtan sonra sahaya giren taraftara müdahale eden Josef de Souza, Tahkim Kurulu’nun kendisi hakkında verdiği kararla ilgili konuştu. Siyah beyazlı kulübün düzenlediği basın toplantısında duygularını aktaran Josef de Souza, konuşmasını yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. “Asıl mesele, cezanın 1 maç olması değil, niye böyle bir ceza verildiği mesele zaten” diyen Josef de Souza, saldırı sonrası yaşananlar nedeniyle güvensiz hissettiğini söyledi.

 

Josef de Souza, basın toplantısı bittikten sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye’den ayrılma kararı aldığını duyurdu.

 

Josef de Souza’nın açıklamaları:

 

“Herkese iyi günler. Öncelikle kulüp başkanıma, camiamıza, taraftarlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Son günlerde bana göstermiş oldukları büyük destek benim için çok şey ifade ediyordu. Ben de çok zor ve üzücü bir hafta yaşadım. Uzun süre sahalardan uzak kalmıştım. Dört maçtır takımın yanında değildim. Gece gündüz çalışarak takımıma destek olmak için normalden daha erken sürede takıma döndüm. Takımıma yardım ettim, hakeme de yardımcı oldum maçın gidişatında. Hepimizin bildiği malum olaylar yaşandı. O esnada normal davranmama rağmen 1 maç ceza aldım. Kırmızı kart yedim bu yüzden alınan karar karşısında hayal kırıklığı yaşıyorum.”

 

“GEÇEN HAFTA FEDERASYONDA…”

 

“Hayatta bazen söylediklerinizden çok yaptıklarınız daha çok şey ifade eder. Ben de böyle bir insanım. Aksiyonlarımla, yaptıklarımla kendi karakterimi gösteririm. Geçen hafta hepinizin bildiği gibi federasyonda, hocaların, futbolcuların, başkanların olduğu bir toplantı yapıldı. Birlik ve beraberlik mesajları verildi. Şiddete karşı mesajları veridik ki, çok doğru ve önemliydi. Herkese de bunu gösterdik. Ama bulunduğumuz durumda geçen haftaki maçta hakeme yardımcı oldum, hakemi korudum ve bunun sonucunda haksız bir ceza aldım.”

 

“ASIL MESELE CEZANIN NİYE VERİLDİĞİ!”

 

“Bu cezanın 1 maç olması, boyutu çok önemli değil. Ben 4-5 haftadır takımdan uzağım. Burada cezanın neden verildiği, niye böyle bir ceza verildiği mesele zaten. Ben orada yüzde 100 doğru bir reaksiyon gösterdiğimi biliyorum. arkadaşlarımı koruduğumu biliyorum. Federasyon bana 5 maç da ceza verebilirdi. Ama buradaki asıl mesele, böyle bir aksiyonun sonucunda ceza veriliyor olması benim kabul edemediğim bir şey. Bu yüzden hayal kırıklığına uğradım ve üzgünüm.”

 

“TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİYOR”

“Kamuoyuna bir soru sormak istiyorum. Maalesef çok kötü bir olay yaşandı sahada. Bu olayı şöyle düşünelim, o esnada sahaya giren taraftar Cenk’i ya da Salih’i sakatlasaydı, elinde ona yara verecek alet olsaydı. O oyuncular ya da herhangi birimiz yaralansaydı, sakatlansaydı insanlar bana 1 maç ceza mı verecekti yine? Bu cezanın ne kadar yanlış olduğunu tartışmaya gerek yok. Bazı insanlar daha çok ceza almamı istiyorlar. Bu tür durumlar Türk futbolunun imajına zarar veriyor bence.”

 

“GİDİP KENDİM ANLATMAK İSTEDİM”

 

“Değinmek istediğim önemli bir husus da var. Dünkü Tahkim Kurulu, bu karara itirazımız değerlendirirken, kulüp, ben, başkanımız şöyle bir talepte bulunduk. Benim olayı Tahkim’e anlatmam, kendimi savunmam yönünde talepte bulunduk. Tahkim bunu da kabul etmedik. Olayın içinde olan benim. Bu cezanın değerlendirilmesi konusunda ben anlatmak istedim. Ama maalesef Tahkim bu konuda da izin vermedi.”

 

“BELİRSİZ GÜVENSİZLİKLER HİSSEDİYORUZ”

 

“Bu durumu, aldığım cezayı, bu cezanın nasıl verildiğini ailemle sürekli konuşuyorum. Bunun adil olmadığı su götürmez bir gerçek. Ailem ve ben şu an, bu yaşanan olay yüzünden, buna verilen reaksiyon yüzünden bu tarz olayların tekrar yaşanabileceği konusunda belirsiz güvensizlikler hissediyoruz. Çünkü bu çok basit bir olay değildi. Ceza alması gereken kişiler hiç ceza almadı desek yeridir. Bir anlamda bir güvensizlik yaratıyor. Böyle bir olayın yaşanması ve sonrasındaki aksiyonların yeterli olmadığına kanaat getirebiliriz.”

 

“TÜRK FUTBOLUNDA BAŞKA HAYALLERİM VAR”

 

“Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Bu ülke belki de bana her şeyimi veren ülke. Kendimi futbolcu olarak, insan olarak tamamlamamı sağlayan bir ülke. Türk insanını, öncelikle Beşiktaş taraftarının ama bütün Türk taraftarlarını çok seviyorum. Yaşanan bu adaletsizlik yüzünden belirli endişelerim oluyor. Bu çok insani. Ben burada çok büyük hayallere sahibim. Türk futbolunda başka şeyler yapmak gibi hayallerim var. Ben bunlardan vazgeçmeyeceğim. Ama bu kadar buraya kadar büyük sevgi beslerken bunların yaşanması bir anlamda beni ve ailemi üzüyor. Bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Kulübüme minnettarım. Elimden geldiği kadar burada devam etmek için elimden geleni yapacağım.”

 

“SADECE İKİ KEZ KIRMIZI KART GÖRDÜM”

 

“Türkiye’de futbol oynadığım altıncı yılım. Sadece iki kez kırmızı kart gördüm ve VAR’la oldu. Ben sahada asla rakibine kasti olarak şiddet uygulamayı seven bir oyuncu değilim. Türkiye’de çalıştığım tüm hocalar bana dair çok iyi düşüncelere sahip. Çünkü ben sahada futbolu öne çıkaran biriyim. Bu durumların da, sahada futbolu öne çıkarmaya çalışan karakterimin önüne geçmesini istemiyorum. Sahada takım arkadaşlarını koruyan biriyim. Bu adalet dışı karara karşı hayal kırıklığımı zaten belirtiyorum. Benden çok daha iyi oyuncular var yetenek ve kariyer olarak. Ben karakter olarak her zaman duruşumu çok iyi sergiledim. Bu olayların benim karakterimin önüne geçmesini asla istemiyorum. Teşekkürler.”

 

“GÜVENDE HİSSETMEDİĞİM LİGDE KALAMAM”

 

Basın toplantısından sonra Instagram hesabından bir paylaşım yapan Josef de Souza, bu sezon siyah beyazlı takımın şampiyonluğu için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi. Ancak artık kendisini güvende hissetmediğini belirten Brezilyalı orta saha, Türkiye’de kalamayacağına dikkat çekti.

 

Josef de Souza’nın Instagram açıklaması:

 

“Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp BEŞİKTAŞ’ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile.”

 

josef de souza dan ayrilik aciklamasi