Karantinada İzlenebilecek 10 Nostaljik Yabancı Dizi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını tüm dünyayı evlerine kitlerken, hayat eve sığar dediğimiz şu günlerde size izleyebileceğiniz 10 nostaljik yabancı dizi önerisinde bulunduk. 

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını tüm dünyayı evlerine kitlerken, hayat eve sığar dediğimiz şu günlerde size izleyebileceğiniz 10 nostaljik yabancı dizi önerisinde bulunduk. Son dönemde corona virüsüyle ilgili bilanço her geçen gün ağırlaşırken, evde zaman geçirmenin çok önemli olduğu şu günlerde sizler için 10 efsane yabancı dizi önerisinde bulunduk. 

 

İşte evde izleyebileceğiniz 10 nostaljik yabancı dizi; 

 

 

The O.C. ( 2003-2007)  Orange County'de zenginlik içinde büyüyen gençlerin ve ailelerinin yaşamlarının konu alındığı The O.C. dizisi ülkemizde de Medcezir olarak tekrar çekilmişti. 

 

 

Entourage (2004-2011) Hollywood'da çok ünlü olan Vince Chase isimli aktör ve arkadaşlarının başlarından geçenleri konu alan dizi, aynı zamanda Hollywood film sektöründe yaşanılanları ve sektörün yaptığı yanlışları eğlenceli biçimde eleştiriyor. 

 

 

Nip Tuck (2003-2010) Sean McNamara ve Christian Troy isimli iki plastik cerrahın hayatlarını konu alan dizi Amerika'da kablolu yayında dönemin en yüksek izlenme oranına ulaşmıştır. 

 

 

Dexter (2006-2013) Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analisti olarak çalışan Dexter Morgan'ın aynı zamanda bir seri katil olduğu dizi Amerika'da yayınlandığı döneme damga vuran yapımlardan bir diğeri. 

 

 

Breaking Bad (2008-2013) Dürüst bir kimya profesörü olan Walter White'ın bir gün akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa ömrünün kaldığını öğrenmesiyle dürüstlükten vazgeçerek uyuşturucu üretimine başlamasını konu alan dizi karakterin başına gelenleri güzel bir dille izleyiciye aktarıyor. 

 

 

Spartacus (2010-2013) Howard Fast'in aynı isimli romanından uyarlanan Spartacus M.Ö 73-71 yıllarında Roma Cumhuriyeti'nde geçen dizi Spartacus isimli Trak bir askerin kölelikten gladyatöre dönüşmesini konu alıyor. 

 

 

Mad Men (2007-2015) Madison Avenue, New York'taki kurgusal Sterling Cooper adlı reklam şirketinde yaşananları yansıtan dizi, 1960'lar Amerikası'nda geçmektedir. Dizide üst düzey reklam şirketi yöneticisi Don Draper (Jon Hamm) ve hayatındaki insanlar konu edilmektedir. Ayrıca 1960'lar Amerikası'ndan günümüze meydana gelen sosyal değişiklikler gözler önüne serilmektedir.

 

 

House MD (2004-2012) Doktor Gregory House, New Jersey'deki Princeton-Plainsboro Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıklar ve nefroloji konusunda uzman ünlü bir doktordur. Başkanlık yaptığı Tıbbi Tanı Uzmanlığı Departmanı'nda teşhisi konulamayan hastaları 3 kişilik ekibiyle birlikte iyileştirmektedir. Yine bazı vakalarda en yakın arkadaşı ve hastanenin onkoloji bölümü şefi doktor James Wilson ona yardım etmektedir. Ekibinde, Eric Foreman (Nörolog, Sinir Sistemi Uzmanı), Robert Chase (Kardiyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı) ve Allison Cameron (İmmünolog, Bağışıklık Sistemi Uzmanı) bulunmaktadır. House başarılı bir doktor olmasına rağmen hastane kurallarını ve yasaları umursamaz tavrı sürekli onun başına işler açar. Bu yüzden birçok hastane değiştirmiştir. Hastane yöneticisi Lisa Cuddy, House'ı işe almadan önce onun bu özelliğinden haberdardır. Lakin kendisinin House'u dengeleyebileceğini ve onu göz altında tutabileceğini düşünmektedir. Dizi aynı zamanda şı sıralar ülkemizde Hekimoğlu adıyla tekrar çekilmektedir. 

 

 

The Sopranos (1999-2007) New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulan dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony’nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar. 

 

 

Friends (1994-2004) Yayınladığı tüm sezonlarda Amerika'da reytinglerde ilk 10'da yer almayı başaran dizi Manhattan'daki bir arkadaş grubunun hayatları üzerine kurulmuştur.