Kaş Kontürü Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de kaş kontürüdür. Güzelliğe önem veren kadınlar kaş kontürü sürüyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği kaş kontürü sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl sürülür? İşte cevabı haberimizde...

 

Kaş kontürü kaşın hattı ve şeklini ifade eden bütünsel bir kavramdır. Belirlenen yüz tipine uygun kaş şekline göre kaşların alınması ve sonrasında dolgun bir duruş elde etmek için boşlukların doldurulması kontür kaş uygulaması olarak tanımlanabilir. Kaş kontürü oluşturma aşamasında sana yardımcı olabilecek değişik yöntemler var. Bazı kaş kontürü uygulamaları güzellik salonlarında yapılıyor. 

 

kadın

 

Kaş kontürü nasıl yapılır? 

 

Yüzüne uygun bir kaş şekli belirlemek. Uzun süre kalıcı kaş ürünleri tercih etmek Kaşlarını aldıktan ya da aldırdıktan sonra şöyle aynada kendine bir bak ve kaşlarındaki eksik bölgeleri belirle. Yeteri kadar kaş bulunmadığını düşündüğün noktaların ne kadar dolgun olmasını istediğine karar ver. Ardından seçtiğin bir kaş ürünü ile kontürünü belirginleştir. Bu aşamada kaş kalemi ya da pomadını hafif eğik tutarak uygularsan çok daha doğal bir duruş elde edebilirsin. Kontür istediğin şekle ve dolgunluğa ulaştıktan sonra şeffaf kaş jeli ile makyajını sabitlemelisin. Ardından göz makyajını dilediğin gibi tamamlayabilirsin.

 


Etiketler: