Kate Moss'un Samimi İtirafları Magazin Gündemine Bomba Gibi Düştü!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü manken Kate Moss BBC Radio 4'da bir programa konuk olurken, yıllar sonra yaptığı samimi itiraflarla magazin gündemine bomba gibi düştü. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü manken Kate Moss BBC Radio 4'da bir programa konuk olurken, yıllar sonra yaptığı samimi itiraflarla magazin gündemine bomba gibi düştü. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü manken Kate Moss BBC Radio 4'da bir programa konuk olurken, yıllar sonra yaptığı samimi itiraflarla magazin gündemine bomba gibi düştü. 

 

Bir dönemin ünlü mankeni Kate Moss, kariyeri ve özel hayatı ile ilgili yaptığı birbirinden samimi itiraflarla magazin gündemine bomba gibi düştü. Her zaman sessizliği tercih eden ve hakkındaki skandallarla ilgili konuşmaktan daima kaçınan Moss, bu defa merak edilen her şeyi açıkladı. 1990’lı yıllara damga vuran isimlerden biri olan Kate Moss, kurallarını bozdu ve sessizliğine son verdi. BBC Radio 4 programına katılan Moss, vücudundaki sanat eseri sayılan dövmesinden uyuşturucu kullanımına, kariyerinin başında onu sarsan üstsüz poz vermekten hâlâ konuşulan Johnny Depp aşkına kadar her konuda birbirinden samimi açıklamalarda bulundu.

 

Podyumların kraliçesi olarak anılan Kate Moss, nihayet “Asla şikayet etme, asla açıklama yapma” sloganını benimsemekten vazgeçmiş görünüyor. Ünlü model; moda endüstrisinde yaşadıklarını, Lucian Freud ile ilişkisini, Johnny Depp’in davasında nasıl tanık olmaya karar verdiğini anlatıyor.

 

“ÜSTÜNÜ ÇIKAR” DEDİLER VE KAÇTIM

 

Şimdi 48 yaşında olan Moss’un şimdiki hayatına ulaşması pek de kolay olmamış. Ünlü model, kariyerinin daha başında kendisine üstsüz olması için baskı yapan fotoğrafçılar yüzünden gözyaşlarına boğulduğunu söylüyor ve 15 yaşında, bir çekim sırasında sutyenini çıkarması istendiğinde kaçmak zorunda kaldığını anlatıyor:

 

“Bir sutyen kataloğu için korkunç bir deneyim yaşadım. Sanırım 15 yaşındaydım ve ‘Üstünü çıkar’ dedi ve ben de üstümü çıkardım. Ve o zamanlar vücudum hakkında gerçekten utangaçtım. Ters giden bir şeyler olduğunu hissettim, bu yüzden eşyalarımı aldım ve kaçtım.”

 

Radyo programı sırasında, Moss 1990’da kendisini ünlü yapan çekimden de bahsediyor; ancak anıyı hatırlamanın acı verici olduğunu da belirtmekten geri kalmıyor.

 

Moss’un sık sık birlikte çalıştığı fotoğrafçı, aynı zamanda arkadaşı olan Corinne Day, Doğu Sussex’teki Camber Sands sahilinde The Face dergisi için bir dizi fotoğraf çekti.

 

“EN İYİ ARKADAŞIMDI AMA ÇALIŞMASI ZOR BİRİYDİ”

 

Moss çekimi şöyle anlatıyor: “Kapaktaki fotoğrafı elde etmek için ‘Domuz gibi burnunu çek’ derdi. Ben de ‘Domuz gibi burnumu çekmek istemiyorum’ derdim, o ise ‘Domuz gibi burnunu çek, ancak o zaman güzel görünür’ derdi.”

 

Ünlü model, çekim sırasında çıplak olmaktan rahatsız olduğu için çok ağladığını anlatıyor: “Üstümü çıkarmak istemedim. Vücudum hakkında gerçekten çok bilinçliydim, ama ‘üstünü çıkarmazsan seni Elle için ayırmayacağım’ derdi ve ağlardım. Acı verici, çünkü o benim en iyi arkadaşımdı ve onu gerçekten sevdim; ama birlikte çalışması çok zor bir insandı.”

 

Moss, bu kadar rahatsız olmasına rağmen yine de ortaya çıkan işin çok güzel olduğunu sonunda da kendisini başarıya götürdüğünü de itiraf ediyor:

 

“Ama resimler harikaydı, bu yüzden istediğini aldı. Onlar için acı çektim, ama sonunda bana bir dünya iyiliği sağladılar, gerçekten. Kariyerimi değiştirdiler.”

 

CALVIN KLEIN ÇEKİMLERİNDE YATIŞTIRICI KULLANMIŞ

 

Moss ayrıca 1992’de Calvin Klein için o zamanlar Marky Mark olarak bilinen Hollywood yıldızı Mark Wahlberg ile bir iç çamaşırı kampanyasında yer aldığını da anlatıyor. Ve ilk büyük reklam kampanyasında, henüz 17 yaşında bir çocuk olarak üstsüz olma endişesini hafifletmek için Valium almak zorunda kaldığını söylüyor.

 

Moss, kampanya çekimleri sırasında kendini tamamen savunmasız ve korkmuş hissettiğini söylüyor: “Sanırım kırılganlığımla oynadılar. Oldukça genç ve masumdum, bu yüzden Calvin buna bayıldı.”

 

UYUŞTURUCU VE ALKOL ALIŞKANLIĞI SKANDALLARI BERABERİNDE GETİRDİ

 

Moss, başarılı bir model olsa da alkol ve uyuşturucu bağımlılığı inişler yaşamasına, skandalların bir parçası olmasına neden oldu.

 

Moss, programda içki ve uyuşturucularla olan savaşlarından açıkça bahsediyor. Güney Londra, Croydon’da büyüyen güzel model, anne babası ayrıldıktan sonra 13 yaşında ilk kez raydan çıktığında hatırlıyor: “Benden çok daha büyük insanlarla, beni kanatlarının altına alan ve beni koruyan bir sürü yaşlı erkekle takılmaya ve sigara içmeye başladım.”

 

Ayrıca 2005 yılında kariyerini neredeyse bitirecek olan fotoğraflar yayınlanınca birkaç anlaşmasının iptal edilmesini, kızıyla tehdit edilmesini de anlatıyor:

 

“Kendimi hasta hissettim ve oldukça sinirlendim çünkü tanıdığım herkes kızımı elimden almak için uyuşturucuyu kullandı, gerçekten ikiyüzlü olduklarını düşündüm.”

 

FOTOĞRAFININ ÇEKİLMESİNDEN NEFRET EDİYOR

 

Moss, dünyanın en çok fotoğrafı çekilen kadınlarından biri olmasına rağmen, fotoğrafının iş dışında çekilmesinden nefret ettiğini söylüyor:

 

“Aslında kamera önünde gerçekten utangacım. İş için değilse fotoğrafımın çekilmesinden hoşlanmıyorum. Selfie veya anlık fotoğraf çekmeyi sevmiyorum. Kameranın önünde kendim olmakta zorlanıyorum. Başka biri olmayı çok daha kolay buluyorum.”

 

ÜNLÜ RESSAM LUCIAN FREUD İLE İLİŞKİSİ

 

Kate Moss, sadece moda dünyasının ikonlarından biri olmakla kalmadı aynı zamanda dünyaca ünlü ressam Lucian Freud’un da unutulmaz bir eserine konu oldu.

 

2011 yılında 88 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü sanatçı için Kate Moss, 2002 yılında kızı Lila’ya hamileyken çıplak poz verdi. Resmin tamamlanması yaklaşık dokuz ay sürdü ve daha sonra ismi açıklanmayan bir teklif sahibine 3,9 milyon sterline satıldı.

 

Bu meşhur tablo oluşturulurken de Lucian Freud, Moss’un uyluğuna bir dövme yaptı: “Muhtemelen kalçamda Lucian Freud eseri olan tek yaşayan insanım.” Geçtiğimiz aylarda Amber Heard ve Johnny Depp’in olaylı davasında Depp için tanıklık yapan ve Depp ile ilişkisi sırasında şiddet görmediğini açıklayan model, gerçeği bildiği için konuşmaktan kaçmadığını söylüyor. Moss, şu sıralar günlerini yeni hobisi haline gelen bahçıvanlık yaparak geçiriyor.



Etiketler: