Kemal Kaya Sevilla'da!

Ünlü gezi bloggerı Kemal Kaya ya da bilinen ismi ile Yoldaolmak, İspanya seyahatine Endülüs şehirleri ile devam etti. Endülüs’ün en güzel şehirlerinden olan Sevilla’yı ziyaret eden Kemal Kaya izlenimlerini takipçileri ile paylaştı.

 

Biz de Kemal Kaya’nın izlenimlerine geçmeden Sevilla hakkında sizler için ufak bir araştırma yaptık.

 

İspanya’nın özerk bölgelerinden Endülüs’ün en kalabalık ve en gelişmiş şehri olan Sevilla, Guadalquivir nehri yanına kurulmuştur. 2016 yılı nüfus sayımına göre 1.94 milyon nüfusa sahip Sevilla kenti, İspanya’nın en çok ziyaret edilen kentlerinden bir tanesidir.

 

Sevilla’da ne yapılır?

 

Sevilla kentinde görülecek yerlerin başında Plaza de Espana yani İspanya meydanı yer alıyor. Eğer ki Sevilla kentine yolunuz düşerse buraya mutlaka ziyaret gerçekleştirmelisiniz. Kemal Kaya’nın da en son yaptığı paylaşımda belirttiği gibi bu meydan 1928 yılında Expo için inşa edilmiş, ve Star Wars filminin bazı sahneleri burada çekilmiş.

 

Burasının dışında Sevilla’da görülmesi gereken diğer yerler Torre Del Oro (Altın Kule), Sevilla Katedrali ve Giralda Çan Kulesi, mutlaka görülmesi gereken diğer yerler.

 

Bununla beraber turistik yapıların dışında Sevilla’nın gece hayatında da biraz vakit harcayıp birbirinden ilginç konseptlerdeki barları ziyaret edip, yeni insanlar tanıyabilirsiniz.

 

Sevilla’ya ne zaman gidilir?

 

Sevilla için en uygun ziyaret zamanları Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır. Bu mevsimde havalar ortalama 21-26 derece civarındadır ve kentin tadını çıkarmak için çok uygun bir hava sıcaklığıdır.

 

Sevilla’ya nasıl gidilir?

 

Sevilla’ya direkt uçuş olmadığı için İstanbul’dan Malaga’ya uçup buradan otobüs ya da tren ile Sevilla’ya kentine ulaşabilirsiniz.

 

Not: Fotoğraf Kemal Kaya'nın (Yoldaolmak) Instagram sayfasından alınmıştır.