Kemal Sunal Kimdir? Nerelidir Ve Ölüm Sebebi Nedir?

Türkiye 'nin en cok tanınan komedi oyuncusu ve sevilen insanlarından biri olan ,Hepimizin aklına Hababam Sınıfı film serisinde canlandırdığı İnek Şaban adlı karekterle tanınan Kemal Sunal Kimdir? Nerelidir? ve Ölüm sebebi nedir?

 

 

Türkiye 'nin en cok tanınan komedi oyuncusu ve sevilen insanlarından biri olan, Hepimizin aklına Hababam Sınıfı film serisinde canlandırdığı İnek Şaban adlı karakterle tanınan Kemal Sunal Kimdir? Nerelidir? ve Ölüm sebebi nedir?

 

Hepimizin aklına Hababam Sınıfı film serisi 'nde canlandırdığı İnek Şaban adlı karakterle tanınan Kemal Sunal Kimdir? Nerelidir? ve Ölüm sebebi nedir?

Kemal Sunal kimdir? Nerelidir? Ölüm sebebi nedir?

Kemal Sunal Kimdir?

Ali Kemal Sunal yani herkesin bildiği ismi ile Kemal Sunal: 11 Kasım 1944 yılında Küçük pazarda doğmuştur. Babası emekli olan Mustafa Sunal ,annesi ise ev hanımı olan Samie sunal 'dır. kemal Sunal 'ın Cemil ve Cengiz adında iki küçük kardeşi vardır. İlkokulu mimar sinan İlkolulunda okumuş Liseyi ise Vefa Lisesi 'nde okumuştur ancak Liseyi 11 yılda tamamlamıştır bunun Kemal Sunal şöyle açıklıyor: "bu benim tembelliğimden ve salaklığımdan ileri gelen bir şey değildi. 15-20 kişilik bir gurubumuz vardı, beraber geçiyor, bereber kalkıyorduk. Anlaşmış bir guruptu. bir nevi haylazlık tabii... "diye açıklıyor. Yüksek tahsiline İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu 'na başlamış fakat bitirememiştir bunun sebebini sunal şöyle açıklıyor: "Ekonomik durumumuz iyi değildi. babam Migros 'tan emaklidir. Yaz tatilinde ayakkabı, kitap parasına yardımcı olmak için çalışırdım" diye açıklıyor. 1972-1973 yıllarında Ankara türnesinde Gül Sunal ile tanışmış ve 1975 'te ise evlenmişlerdir. Yarım bıraktığı eğtim hayatını ise Marmara Üniversitesi iletişim fakültesi radyo televizyon ve sinema bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmıştır. 

Ve gelelim tiyatro ve oyunculu

k-komedyen haytına. tiyatro tecrübesini Vefa Lisesinde amatör olarak Zoraki Tabip ismindeki bir oyunla tanımıştır. profesyonel olarak da Kenterler ,ulvi Ayfer Ferya ve Devekuşu Kabare adıntaki tiyatrolarda oynamış ve o dönemler ünlü bir yönetmen olan Ertem Eğilemez ile tanışmış ve 1972 yılında Tatlı Dilim adındaki bir filmde yer almıştır bu filmde Ertem Eğilemez ona pek birşey yaptırmamış ona sadece gülümse demiştir ve o gülümseme onu çok büyük bir üne kavuşmasını sağlamıştır. Bu filmden sonra ise Canım Kardeşim, Oh olsun, Güllü geliyor Güllü, yalancı yarim gibi filmlerde yardımcı veya yan karekterler canlandırmıştır. kemal Sunal 'ın baş rollerden biri olduğu filimler: Salak Milyonerler ve devam filmi olan Köyden indim şehire filmlerdir. sunal 'ın ilk büyük rolu salako adlı filmde sadece kendisinin başrol olduğu filmider. bu filmden sonra ise Şaşkın Damat ve Hanzo filmleriyle türkiyede iyice tanınmıştır. Ve işte geldik o film serisine "Hababam sınıfı" işe kemal sunal 'ın tüm türkiye 'de tanınmasını sağlıyan film veya film serisi bu filmler sayesinde kemal sunal 'ı artık tüm türkiye tanıyor hatta canlandırdığı kareker İnek Şaban olarak tanımıştır. habamam sınıfından sonra ise birçok yer filmde yer almış ve kemal sunal filmleri adında bir dönem başlatmıştır.

Yıl 2000  Kemal Sunal İstanbul 'da bir film için uçakla gitmesi gerekiyordu ama sunal uçak ve gemi gibi araçlardan hep korkmuştu o gün bu korkusunu yenmeyi denedi ama mağlesef zayıf kalbi bu durma fazla dayanamadı ve kemal sunal 3 Temmuz 2000 yılında uçakta geçirdiği bir kalp kırizi sebebiyle hata gözlerini yumdu.



Etiketler: