Kilo Aldırmayan Zayıflatan Ekmek!

Youtube'da yayınladığı sağlık ve doğal güzellik tarifleri ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Seher Akgül, kanalında yayınladığı yeni videosunda zayıflatan ekmek ile ilgili bilgiler verdi. 

 

Seher Akgül, unsuz ekmek tarifleri arasında en lezzetli olan zayıflatan mercimek ekmeği, karatay ekmeği ile ilgili bilgiler verdi. Ünlü Youtuber, kırmızı mercimek ile yapılan gevrek yumuşacık asla kilo aldırmayan tam bir protein deposu bu ekmeği mutlaka yapmanızı önerdi.

 

Diyet yiyecekler genelde tatsız tuzsuz olur ama bu ekmek için aynı şeyi söylemek imkansız. Bu ekmek o kadar lezzetli oluyor ki undan yapılar ekmek ile kıyaslanamaz bile. Bu ekmeği yaptığınızda ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

 

Mercimek bitkisel protein barındıran yiyeceklerin başında geliyor üstelik boy posalı yapısı sebebiyle bir güzel bağırsak çalıştırarak şişkinlik, gaz vs gibi durumlardan sizi kurtarıyor. İçinde bolca yumurta ve peyniriyle tek başına dahi inanılmaz doyurucu muhteşem bir yiyecek mercimek ekmeği. İşte bu ekmek için gereken malzemeler..

 

Malzemeler;

 

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı zeytinyağı

4 yumurta

Çörek otu

Susam

Maydonoz

 

Yapılışı;

 

Mercimekler akşamdan bir güzel ıslanır ve yumuşaması sağlanır. Ertesi gün tüm malzeme bir blendırda güzelce kek hamuru kıvamını alıncaya kadar bir güzel çekilir. Bu aşama çok ama çok önemli. İyi çekmezseniz kekiniz kabarmaz veya pişmenin orta yerinde söner.

 

180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.

 

Daha detaylı bilgi için aşağıda paylaştığımız link üzerinden Seher Akgül'ün videosunu takip edebilirsiniz.