Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar kolajen kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği kolajen sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Kolajen hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan protein. Bu protein birbiri üzerine sarılmış üç alfa zincirinden meydana gelir. 30 tane değişik tipi tanımlanmış olup, tip I, tip II, tip III şeklinde isimlendirilir. Bu çeşitlilik moleküler yapıdan kaynaklanmaktadır. 

 

Kolajen ne işe yarar?

 

Temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Vücudumuzda kolajen olmadan vücut parçalarımız bir arada kalamaz. Vücut bağ dokusunun %80 gibi büyük bir bölümünü oluşturan kolajenin temel görevi, cilde güç, esneklik ve sağlamlık vererek, cilt yapısını oluşturan bir ağ oluşturmaktır.

 

kolajen

 

Kolajen nasıl kullanılır?

 

Kolajen kullanımı yaşa ve cildin deformasyon derecesine göre değişir. Ancak yapılan tüm klinik çalışmalar, kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay kullanılması yönündedir. Kolajenin bu 3 aylık süre boyunca hiç ara verilmeden kullanılması önemlidir.

 

Kolajenin faydaları nelerdir?

 

Cilt sıkılaşmasını sağlar. Saç dökülmesinin azalmasını sağlar. Cildin yenilemesine yardımcı olur. Uyku düzeninde iyileştirir. Kasları güçlendirir. Kemikleri güçlendirir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kalp sağlığı için faydalıdır.

 

Kolajenin zararları nelerdir?

 

İshale sebep olur. Kolajen ürünler insan vücudundaki pek çok dokunun aktif olarak çalışmasını sağlar. Yorgunluk hissi verir. Deri döküntüsü oluşmasına sebep olur. Midede ağırlık hissi oluşturur. Vücutta duyarlılık yapar.

 

 


Etiketler: