Kolik BebeÄŸi SakinleÅŸtirme Yöntemleri Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı saÄŸlık videolarıyla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran ünlü sosyal medya fenomeni Åžifabul, yayınladığı videosunda kolik bebeÄŸi sakinleÅŸtirme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı saÄŸlık videolarıyla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran ünlü sosyal medya fenomeni Åžifabul, yayınladığı videosunda kolik bebeÄŸi sakinleÅŸtirme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Åžifabul, yayınladığı videosunda kolik bebeÄŸi sakinleÅŸtirme yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

 

Bebeklerin aÄŸlaması gayet normal kabul edilir. Ancak bazı bebekler nedensiz yere ve uzun süreli aÄŸlayabilir. Bu durumun adı kolik’tir ve böyle aÄŸlayan bebeÄŸe kolik bebek denir. Çocuk doktorları kolik tanısını koymak için “Üç kuralını” uygular.

 

EÄŸer bebek;

- Bir seferde en az üç saat aÄŸlıyorsa

- AÄŸlama krizi haftada en az 3 gün sürüyorsa ve

- Bu durum üst üste en az 3 hafta sürüyorsa

Kolik bebek olarak adlandırılır.  Bu durum her 5 bebekten birinde görülür. Kolik, her ne kadar yıpratıcı ve yorucu olsa da bir hastalık deÄŸildir. Tamamen bitmesi için sadece zamanın geçmesini beklemek gerekir.

 

Detayları aÅŸağıdan öÄŸrenebilirsiniz.