Kuru Ve Yıpranmış Saçlara Nasıl Bakım Yapılmalıdır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saç bakımı yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği saç bakımı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem saç bakımı nasıl yapılmalı? Kuru ve yıpranmış saçlara nasıl ürünler kullanılmalı? İşte cevabı haberimizde...

 

Kuru saç, dokusunu ve parlaklığını koruyabilmek için ihtiyacı olan nemi ememez veya tutamaz; bu nedenle cansız görünebilir ve kırılgan olabilir. Kuru ve yıpranmış saçlar, sağlıksız görünse de çoğu zaman altında bir sağlık sorunu yatmıyordur. 

 

1. Bakım yağları kullanın

 

Zeytinyağı, kuru saçlara en iyi gelen şeylerden biridir. Zeytinyağının yanı sıra hindistan cevizi yağı, badem yağı, jojoba yağı, hint yağı da kullanılabilir. Bu yağlar E vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir; bu yüzden saçlarınıza nem kazandırarak hasarı onarmaya yardımcı olabilirler. 

 

2. Saç bakım ürünleri kullanın

 

Saç tipinize en uygun saç bakım ürünleri kullanın. C vitamini ve seramid içeren ürünler kullanın. Saçınızın bakım desteğini sağlar.

 
sac
 

3. Sağlıklı beslenin

 

Sağlıklı beslenmek ve diyetinize Omega-3 ve antioksidanlar bakımından zengin besinler eklemek saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilir. Bu yararlı bileşenlere sahip besinlerden bazıları şunlardır: Somon, uskumru, sardalya, ton balığı gibi yağlı balıklar, istiridye, yaban mersini, domates, ceviz, brokoli, fasulye…

 

4. Önleyici tedbirler alın

 

Yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmak ve önleyici tedbirler almak da kuru ve yıpranmış saçlara sağlık katmaya yardımcı olabilir. Aşırı güneşe maruz kalmaktan kaçının. Yüzme havuzlarını kullanırken bone ile saçlarınızı klordan koruyun. Sıkı atkuyruğu yerine gevşek saç stilleri deneyin. Saçlarınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk veya ılık su kullanın. Soğuk su, nem kaybını azaltır. Kırık uçları önlemek için saçlarınızı düzenli olarak kestirin. Badem, argan, avokado gibi yumuşatıcı yağlar içeren nemlendirici özellikli şampuan ve saç kremi kullanın. Haftalık nemlendirici saç maskesi uygulayın. Isı ile şekillendirme araçlarının kullanımını azaltın.



Etiketler: