Leke Bakımı Hakkında Bilmemiz Gerekenler Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de lekelerdir. Güzelliğe önem veren kadınların ciltleri lekelidir. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt lekesi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu problem nedir? Nasıl geçer? İşte cevabı haberimizde...

 
 

Etkili içeriklerin dahil edildiği bir rutin, cilt lekelerini azaltmak isteyenlerin sahip olması gereken şeylerin başında geliyor. Leke oluşumunu önlemek için uygulanması gereken adımlar arasında, Bu süreçte bilinmesi gereken üç adım: Ciltteki renk pigmenti olan melanin üretimini azaltmaya destek olmak, serbest radikallerin sebep olabileceği hasara karşı cildi korumak ve cildi güneşten korumak.

 

leke

 

Bakım dünyasının en popüler içeriklerinden C Vitamini, melanin üretimini yavaşlatmaya yardımcı olurken, antioksidan özelliğiyle cildi serbest radikallere karşı korumaya yardım eder. Niasinamid (B3 Vitamini) ise, gözeneklerdeki yağ üretimini düzenleyerek sebum dengesini sağlarken leke görünümlerini azaltmayı hedefler. Güneşi daha nadir gördüğümüz aylara giriş yapmışken, ton eşitsizliklerini azaltmak için glikolik veya traneksamik asit içeren ürünleri de rutininize dahil edebilirsiniz. Fakat bu tip içerikler cildi aydınlatmada etkili olsa da, soyulma oluşabileceğinden her gün değil, haftada birkaç kez kullanılmalıdır. Bu bakım döneminde her gün güneş koruyucusu kullanmayı ve gün içerisinde yenilemeyi de unutmayın. Ek olarak retinol, kolajen üretimini destekleyerek leke ve ince çizgi görünümünü azaltmaya yardımcı olan etkili bir içerik olduğundan, rutininize ekleyebileceğiniz, güçlü bir içerik.



Etiketler: