Londra Nasıl Bir Yer? Tarihi Nedir? Nereler Gezilir?

Birleşik Krallık'ın Başkenti Olan Londra'yı Sizin İçin Araştırdık! İşte Detaylar...

 

 

Birleşik Krallık’ın başkentidir.Büyük Britanya adasının güneydoğusundaki Thames Nehri üzerinde duran Londra, iki bin yıldır büyük bir yerleşim yeri olmuştur. Londra, sanat, ticaret, eğitim, eğlence, moda, finans, sağlık, medya, profesyonel hizmetler, araştırma ve geliştirme, turizm ve ulaşım alanlarında dünyanın önde gelen şehirlerinden biridir. Dünyanın en büyük finans merkezlerinden biridir ve dünyanın beşinci büyükşehir bölgesi GSYİH'sine sahiptir. Uluslararası gelişlerle ölçülen dünyanın en çok ziyaret edilen şehri ve yolcu trafiği ile ölçülen dünyanın en büyük şehir havaalanı sistemine sahip. Londra 2021 yılı itibarıyla İstanbul, Moskova ve Paris'ten sonra Avrupa'nın en kalabalık dördüncü şehridir.

 

 

Gezilecek Yerler:

 

Big Ben Saati

 

 

İngiltere yapımı neredeyse her filmden tanıdığımız dünyaca ikonikleşmiş Big Ben saati Westminster Sarayı’nın hemen yanındaki dört yüzlü saat (Dünyanın ikinci büyük 4 yüzlü saati) Neo-Gotik tarzı ile de bakışları üzerinde topluyor. Augustus Pugin tarafından tasarlanan Big Ben, aslında saatteki çanın ismi ancak zaman içinde tüm yapının adı olarak kullanılmaya başlanmış. 

 Big Ben ilk defa 1859 yılında çalmış, yani tarihi 19. yüzyıla uzanıyor.Thames Nehri kıyısındaki heybetiyle İngiltere’nin en sembolik yerlerinden biri olan Westminster Sarayı günümüzde parlamento binasıdır.

 

 

London Eye

 

 

Londra’nın simgelerinden olan dönme dolap, 135 metre yüksekliğiyle Avrupa'da bilinen en yüksek dönme dolaptır. Şehrin en popüler turistlik yerlerinden biridir.

 

 

British Museum

 

 

British Museum insanlık tarihi, kültürü ve sanatı üzerine kurulan; dünyanın her yanından toplanmış 8 milyonu aşan eser barındıran bir müzee. Yıllık olarak 6 milyondan fazla ziyaretçinin uğrak noktası.

 

 

Buckingham Sarayı

 

 

Buckingham düküne özel olarak yaptırılan saray, Kraliçe Viktorya’nın tahta çıkmasından sonra kraliyet sarayına dönüşmüş. Westminster Bölgesi’nde bulunan Buckingham Sarayı şu anda birçok resmi törenler, ziyaretler, geçit ve etkinlikler için kullanılıyor. Sarayda toplamda 775 adet oda var; ziyaretçilere ise 19 tanesi açık oluyor

 

 

Hyde Park

 

 

Londra'daki Kraliyet Parkları'nın en büyüğüdür. Hyde Park ilk önce kralların av yeri olarak düzenlenmiş ancak 17. Yüzyıl’da halkın ziyaretine açıldı. 150 hektarlık bir alanı kaplar ve dünyadaki en büyük parklardan biri olarak bilinir. Birçok dizi ve filmin doğal stüdyosu olan Hyde oldukça popüler. 

 

 

Tower of London

 

 

Londra Kulesi 1078 yılında I. William tarafından yaptırılmıştır. Kulenin yapılışının asıl amacı bir kale, kraliyet sarayı ve saray suçlularının tutulacağı bir tutuk evi olarak kullanmaktır. Kule bunların yanı sıra, idam ve işkence merkezi, cephanelik, devlet hazinesi, darphane ve gözlemevi olarak da hizmet vermiştir. Suçlular kuleye Thames Nehri'nden bir sandal ile getirilirdi. Kraliçe Anne Boleyn ve Catherine Howard , 8. Henry döneminde Londra Kulesi'nde idam edilen kraliçelerdir.

1988 yılında UNESCO Dünya Miras listesine girmiştir.

 

 

Tower Bridge

 

 

1894'te kullanıma açılan köprü Londra’nın ikonik simgelerindendir. Kentin iki tarafının birbirine bağlanması ilk bu köprü ile gerçekleştirildiğinden tarihi öneme sahiptir.

 

 

Aziz Paul Katedrali

 

 

Anglikan katedrali, Londra psikopozluğunun kilisesi olması bakımından da büyük önem taşıyor. Binanın inşa edilişi 17. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Prenses Diana ile Prens Charles’ın evlendiği yer olan katedral Londra’daki en gözde turistik yerlerden biridir.

 

 

Trafalgar Meydanı

 

 

Adını, Amiral Horatio Nelson komutasındaki İngiliz donanmasının Fransız ve İspanyol donanmalarını yendiği Trafalgar Savaşı'ndan alır. Heykelleri, anıtları, çeşmeleri ile Trafalgar Meydanı şehrin en büyük ve merkezi meydanıdır.

 

 

Westminster Sarayı

 

 

İngilizler için geleneksel taç giyme ve defin yeri olan bina en önemli dini yapılardandır. Zamanla bu özelliğini sadece kraliyet ailesi için sergilemeye devam etmiştir.Ancak 1560 yılından bu yana bina artık bir manastır ya da bir katedral değil, İngiltere Krallığı'nın bir kilisesidir.1987 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.