Losyon Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücutlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar losyon kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği losyon sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Losyon, cilde uygulanması amaçlanan, düşük viskoziteli bir topikal preparattır. Buna karşılık, kozmetik krem ve jeller, tipik olarak düşük su içeriğinden dolayı daha yüksek viskoziteye sahiptir. Losyonlar dış cilde çıplak el, fırça, temiz bir bez veya pamuk yünü ile uygulanır. 

 

Losyon ne işe yarar?

 

Losyonlar hem kurumuş cilde nem sağlar hem de cilde nemi hapsederek, kurumaya karşı önlem almanıza yardımcı olur. Özellikle banyo sonrasında, sıcak su etkisi ile kuruyan cildi nemlendirmek için sıkça tercih edilir. Duş sonrasında, hâlâ nemli olan cilde uygulandığında nemlendirme etkisi artar.

 

Losyon nerede kullanılır?

 

Vücudun bacak, el, ayak ve gövde bölgeleri ise nispeten diğer bölgelere oranla daha kalın bir deri bariyerine sahiptir. Bu yüzden vücut losyonlarının en ideal kullanım alanlarının da bu bölgeler olduğunu söylemek doğru olacaktır.

 

 

Vücut ve yüz losyonu nasıl kullanılır? 

 

Vücut losyonu duştan sonra duş jelinin bir tamamlayıcısı olarak ya da gün içinde gerektikçe kullanılabiliyor. Neme doymuş bir cilt için özellikle banyonun ardından iyice kuruladığın vücuduna yeterli miktarda vücut losyonunu masaj yaparak yedirmen gerekiyor. Yüz losyonu ise; sabah ve akşam yeterli miktarda losyon temiz yüz bölgesine masaj yapılarak uygulanır.

 

Losyonun faydaları nelerdir?

 

Günlük cilt bakımına uygun olarak geliştirilen ve cildin nemli görünümünü korumaya yardımcı olan formüller için kullanılıyor. Nemlendirici kremden daha sıvı bir forma sahip olan bu cilt bakım ürünleri, vücut yağı/sütüne göre ise daha çok su içerebiliyor.



Etiketler: