Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar makyaj bazı kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği makyaj bazı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Üzerine sürülen tüm ten ürünlerinin tutunabileceği bir zemin oluşturan ve aynı zamanda cildi makyaja hazırlayan ürünler makyaj bazı olarak tanımlanır. Genellikle silikon bazlı polimerler ile formüle edilen krem, likit ya da jel formundaki ürünlerdir. Çoğunlukla şeffaf, beyaz ya da krem rengi olan makyaj bazları, yüze uygulandığında dağılarak cilt ile tam anlamıyla bütünleşir ve herhangi bir renk farkı yaratmaz. Renksiz makyaj bazları olduğu gibi, renk düzenleyici olarak da bilinen renkli makyaj bazları da vardır. Cilt bakımı için gerekli bileşenlerle donatılan bu ürünler ciltteki ton farklılıklarını eşitler ve kusurları örter. Renk düzenleyici makyaj bazları sorunlu bölgenin tam zıttı bir renge sahip olduğu için o bölgeyi nötrleyerek kamufle eder.

 

Makyaj bazı ne işe yarar?

 

Teknik ismi ile "primer", ten makyajın için bir astar görevi görür. Doğru seçilen bir makyaj bazı gözeneklerin görünümü azaltarak kullanılacak makyaj ürünlerinin cilde daha iyi oturmasını sağlar. Fondöten uygulaması için ideal bir zemin hazırlayarak gün boyu ten makyajının formunu korur. Gün içinde T bölgesi adı verilen alın, burun ve çene bölgesinin daha az yağlanmasını sağlayarak rahatsız edici parlamayı kontrol eder. Makyaj bazı bu anlamda hem yağlı ciltlerin hem de gün boyu ışıltısını korumak isteyen tenlerin en yakın arkadaşı olabilir.

 

Makyaj bazı nasıl kullanılır?

 

Her makyaja başlamadan önce olduğu gibi, yüzünü cilt tipine uygun bir temizleyici ile kirden ve yağdan arındırmalısın. Eğer nemlendirici etkisi olmayan bir baz kullanıyorsan cildini temizledikten sonra günlük nemlendiricini sürmelisin. Tenin makyaj yapmaya hazır hale geldiğinde kendine uygun olarak seçtiğin makyaj bazını cilde uygulamaya başlayabilirsin. Bu aşamada çok fazla ürün kullanmana gerek yok. Bazı ince bir tabaka halinde sürmen yeterli. Gereğinden fazla kullanılan bazlar tam tersi bir etki yaratarak fondötenin yüzüne iyi oturmamasına sebep olabilir. Nohut büyüklüğünde aldığın bazı yanaklarına, burnuna, alnına ve çenene uygulamalısın. Daha sonra parmaklarınla veya temiz bir fondöten fırçası ile yüzünün ortasından başlayıp dışına doğru iyice yedirmelisin. Kimi silikon bazlı ürünler kalın bir formüle sahiptir. Onları, özellikle burun çevresine uygularken, güzelce yedirmeye özen göstermelisin. Fondöten sürmeden önce makyaj bazının tamamen kurumasını beklemeli ve ürünün cildine tamamen oturması için ona birkaç dakika zaman vermelisin.

 

Farklı cilt tiplerine göre makyaj bazı önerileri nelerdir?

 

En iyi makyaj bazı cildinin kendine has parametreleri ışığında formüle edilmiş ve tene bakım yapacak bileşenlerle bezenmiş olandır. Bu üründen en üst düzey verimi elde etmenin tek yolu tenine en uygun olanını bulmaktır. Farklı renk seçenekleri sayesinde teninle mükemmel bir uyum yakalayan bu ürünle doğal ve canlı cilt görünümü veren bir ışıltıya sahip olabilirsin. Doğru bir baz seçmezsen, işe yaramadığını düşünebilirsin. Eğer hangi ürünü seçeceğinden emin olamıyorsan, cilt tipine uygun makyaj bazı ile ilgili sana yardımcı olması için uzman bir makyaj artisti ya da güzellik uzmanlarıyla görüşebilirsin. Makyaj bazını üzerinde uygulayacağın ten rengine uygun doğru fondöten rengini seçmek için püf noktalarını bilmen önemli.

 


Etiketler: