Makyaj Süngeri Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Temizlenir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar makyaj süngeri kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği makyaj süngeri sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Makyaj süngeri, yumuşak yapıda ve görüntü itibari ile yumurtayı andıran bir uygulama aksesuarıdır. Ten ürününü yüzünüzün belirli noktalarına sürdüğünüzde makyaj süngeriyle oluşturacağınız tampon hareketler, ürünün cildinizle bütünleşmesini sağlar.

 

Makyaj süngeri ne işe yarar?

 

Makyaj süngeri likit fondöten, kapatıcı, allık, bronzer gibi ten ürünlerini cildine konforlu ve doğal şekilde uygulamanı sağlar. Cildine homojen bir şekilde yayılan fondöten ve kapatıcılar adeta teninle bütünleşir. Tampon hareketler ile makyaj ürünlerini sünger yardımıyla uyguladığında daha doğal bir görünüm elde edebilirsin. Yumuşak yapısı ile hassas dokunuşlar yaparak makyaj ürünlerini cildine uygulaman çok kolay. 

 

Makyaj süngeri kullanım teknikleri nelerdir?

 

Makyaj süngeri çeşitleri çok farklı olduğu için kafan karışabilir. Öncelikle yüzünün şekline uygun makyaj süngerini tercih etmen, kullanım esnasında kontrolün sende olmasını kolaylaştırır. Yüzüne göre çok büyük veya çok küçük kalan makyaj süngeri seçmemeye özen göstermelisin. En iyi makyaj süngeri modelleri kesik uçlu ve yumuşak olan seçeneklerdir. Kesik uçlu süngerler burun, göz altı gibi narin ve zor ulaşılan ayrıntılı noktalara kolay erişebilmeni sağlar. Sert bir makyaj süngeri cildinde iz bırakabilir ve tahrişe neden olabilir. Yumuşak makyaj süngeri daha hassas dokunuşlar yapacağı için cildine zarar vermez. Makyaj süngeri kullanımı farklı şekillerde olabilir. Nasıl bir makyaj tercih edeceğine bağlı olarak makyaj süngerini kullanma alışkanlığın değişiklik gösterir. Saten bitişli ve fresh görünümlü makyajlar için makyaj süngerini ıslatman gerek. Makyaj spreyi, termal su gibi seçenekler ile makyaj süngerini ıslatabilirsin. Hafif nemli sünger ile fondöten veya aydınlatıcını uygularsan daha canlı, daha aydınlık bir cilt görünümü elde edersin. Üstelik nemli makyaj süngeri ile ten ürünlerini cildine dağıtman daha kolay olur. Ama mat makyajlar için makyaj süngerini kuru tercih etmelisin. Hatta fondöten ve kapatıcının üstüne pudra geçerek mat bir cilt görünümü yakalaman daha kolay. Pudra, fondöten ve kapatıcı için farklı makyaj süngerleri kullanman ürünlerin karışmadan uygulanması için önemli. Göz altı bölgesi için daha küçük boyutlarda ve daha yumuşak yapıda olan makyaj süngeri çeşitlerini kullanabilirsin. Bu makyaj süngeri çeşitleri gözaltı bölgesinin narin cilt yapısına daha uygun olur. Sert ve büyük ebatlardaki makyaj süngeri, hassas yapıya sahip göz çevrene zarar verebilir. Üstelik tenine tam oturmadığı için kirpik diplerinde boşluklar kalmasına ve renk eşitsizliğine neden olabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına fondöten uyguladığın makyaj süngeri haricinde göz altı kapatıcısı için özel bir makyaj süngeri edinebilirsin. Küçük boyutları olan ve daha yumuşak yapıdaki bu makyaj süngeri burun kenarları gibi kıvrımlı alanlara ulaşmak için de idealdir. 

 

Makyaj süngeri nasıl temizlenir?

 

Makyaj süngeri temizleme işlemi, cildinin temiz ve sağlıklı olması için büyük bir öneme sahip. Makyaj süngeri ten ürünlerini uygularken yüzündeki siyah nokta, sivilce gibi sorunlu bölgelere temas eder. Bu bölgedeki bakteriler her uygulamada yüzüne yayılır. Her uygulamadan sonra makyaj süngerini beyaz sabun ya da makyaj fırçaları için üretilen temizleme ürünleri ile temizleyebilirsin. Makyaj ürünlerinde olduğu gibi makyaj süngerini de arkadaşlarınla paylaşmaman senin ve onların sağlığı açısından önem taşır. Makyaj süngerini yıkadıktan sonra iyice durulayarak peçeteye sarıp kurumaya bırakabilirsin. Makyaj süngerini satın aldığın zaman kutusunu saklarsan her kullanımdan sonra kutusuyla çantana atarak hijyenik kalmasını sağlaman kolay olur. Ilık su ile makyaj süngerini yıkaman daha uzun süre dayanmasını sağlar. Çok soğuk su zamanla makyaj süngerini sertleştirebilir. Sıcak su ise süngerin yapısına zarar vererek daha kolay parçalanmasına neden olabilir. 

 

Makyaj süngeri tercih ederken önemli noktalar nelerdir?

 

Makyaj süngeri doğal ve mükemmel makyajlar için vazgeçilmez aracılardır. Her ten yapısına ve farklı makyaj türlerine göre değişiklik gösteren bu makyaj araçları seçilirken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Öncelikle makyaj süngeri doğru yumuşaklıkta olmalı. Çok yumuşak olduğunda tampon hareketlerde sana zorluk çıkarabilir. Sert makyaj süngeri cildine zarar verirken aynı zamanda fondöteni yüzüne dağıttığın sırada izler bırakabilir. Bu gibi istenmeyen sorunlar için makyaj süngerinin kaliteli malzemeden üretildiğine dikkat etmelisin. Kesik uçları olması burun kenarı, kulak yanı ve göz çevresi gibi zor bölgelerde avantaj sağlar. Ten ürününün tüm yüze homojen şekilde dağılması için kesik uçlu makyaj süngerlerinden faydalanabilirsin. Makyaj süngeri doğru ebatlarda olursa daha pratik bir kullanım sunar. Fondöten ya da aydınlatıcılar için kullandığın süngerin büyük modellerden olması idealdir. Göz altı kapatıcı uygulamak içinse tercih edilen makyaj süngeri daha küçük ebatlarda ve yumuşak olmalıdır. Makyaj süngerlerinin kolay parçalanmayan malzemeden üretilmesi, ele oturan kıvrımlara sahip ve kolay temizlenebilen yapıda olması dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında yer alır.

 



Etiketler: