Mercedes Markasının Hikayesi Nedir? Logosunun Anlamı Nedir?

Mercedes Markasını Sizin İçin Araştırdık! İşte Detaylar...

 

 

Karl Benz 1886 yılında patentini aldığı ‘Benz Patent-Motorwagen’ markasını kurar. Şu an Mercedes-Benz olarak bilinen marka kurucusunun soyadını taşımaktadır. Peki Mercedes ismi nereden geliyor?

Avusturyalı aristokrat, Emil Jellinek satın aldığı ilk Benz aracına büyük kızının adı olan ‘Mercedes’ ismini verir. Bu araçla Nice’deki yarışa katılır  ve galip gelir. Bu başarıdan sonra Jelinek, Daimler fabrikasına 36 araba siparişi daha verirken  Mercedes adını taşımalarını şart koştu. Bunun üzerine Mercedes adı arabaya yapıştı. Daimler, 1901 yılından itibaren ürettiği araçları ‘Mercedes’ olarak adlandırılmaya karar verdi. Mercedes İspanyolca konuşulan ülkelerde en çok kullanıolan isimlerdendir. Kelime olarak da Mars’in İspanyolca adıdır. Zarafet anlamına gelir 23 Haziran 1902 tarihinde Mercedes marka adı olarak tescil edildi.

 

 

Ambleminin Hikayesi

 

Şirketin kurucusu olan Karl Benz, Deutz’daki motor fabrikasında ki görevinin ilk yıllarında, Köln ve Deutz manzaralı evinin tepesine bir yıldız amblemi koymuş, eşine yazdığı mektuplarda da bu yıldızın başarıyı ve gücü temsil edeceğini fabrika kurduğunda fabrikasının üzerinde parlayacağını söylemişti.

Mercedes’in ikonik yıldız logosu tasarımı Gottlieb Daimler tarafından tasarlanmış. Daimler, logoyu çizerken eşine postalayacağı bir kartpostaldaki amblemden esinlenmiştir. Üç ayaklı yıldız figürü, markanın kara, hava ve sudaki gücünü tanımlar.