Meteoroloji'den Flaş Uyarı! Önümüzdeki 3 Gün...!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında vatandaşlar soğuk hava ile ilgili uyarılırken, önümüzdeki üç gün boyuncu soğuk havaya karşı dikkatli olunması gerektiği söylendi. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında vatandaşlar soğuk hava ile ilgili uyarılırken, önümüzdeki üç gün boyuncu soğuk havaya karşı dikkatli olunması gerektiği söylendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında yurt genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiği söylenirken, önümüzdeki üç gün boyuncu soğuk havaya karşı dikkatli olunması gerektiği söylendi. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni raporu ortaya çıktı. Buna göre önümüzdeki 3 gün yurt genelinde kuvvetli sağanak yağışlar, iç kesimlere doğru gidildikçe ise kar yağışı etkisini gösterecek. Öte yandan kar yağışının yoğun olduğu bazı illerde eğitime ara verildi. İşte detaylar…

 

Meteoroloji yeni hava raporunu yayımladı. Buna göre 'Hava durumu nasıl olacak?' sorusu da yanıt buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin’in iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Yozgat ve Sivas çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

 

meteoroloji den son dakika uyarisi onumuzdeki uc gun

 

HAVA SICAKLIĞI: Trakya'da 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara'nın güneybatısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Marmara'nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU:

 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

EGE: Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Burdur ile Antalya çevrelerinin, gece saatlerinde Osmaniye ve Hatay çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın doğusu, Osmaniye, K. Maraş ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Sivas ve Çankırı çevreleri ile  bölgenin batı kesimlerinin aralıklı olmak üzere hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır

 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş ve Bingöl ile Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, doğusunun yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.