Michael Jackson’ın Thriller Albümü Bundan 40 Sene Önce Bugün Yayınladı

Thriller, Amerikalı pop müzik şarkıcısı Michael Jackson’ın 30 Kasım 1982 tarihinde yayımlanan albümüdür. Thriller, satış reklamlarıyla başarılı olmuş ve olumlu eleştirilerle değerlendirilmiştir. Birlikte bir zaman yolculuğuna çıkıp Thriller albümüne daha yakından bakmaya ne dersiniz?

 

Michael Jackson Thriller

 

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi albümü olan Thriller, piyasaya sürüldüğü zaman bu kadar başarılı olacağını belki de kimse beklemiyordu. Albüm kapağında beyaz takımı ile gördüğümüz King of Pop, 80’leri kasıp kavuran bir başarıya imza atmıştı.

 

thriller

 

Albümün açılış parçası Wanna Be Startin ‘Somethin’enfes bir albüm ile buluştuğunuzun adeta müjdeleyicisi. Enerjinizi yükseltecek bu şarkının söz ve müziği tamamıyla Michael Jackson’a ait. Michael Jackson, Thriller albümü ile 26. Grammy Ödüllerine damgasını vurdu. 8 Grammy ile evine dönen sanatçı kimsenin yadsıyamayacağı başarısını taçlandırmış oldu. Bu ödüller arasında  En İyi Erkek Pop Vokal ve En İyi Erkek Rock Vokal ve tüm zamanların en çok satan albümü olarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi.