Niacinamide Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltlerdir. Güzelliğe önem veren kadınlar niacinamide kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği niacinamide sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu yöntem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Niacinamide, B3 vitaminin niacin ve niacinamide formuna verilen ad. Nikotinik asit olarak da bilinen niacinamide, cilt için faydalı olan asit türlerinden biridir. Ve suda çözünebilme özelliğine sahiptir. B3 vitamini içerisinde bulunan bu molekül elbette yiyecekler aracılığıyla vücuda giriyor. Aynı zamanda harici olarak da uygulanabiliyor. Özellikle cilde ışıltı veren serum, bakım kremi ve makyaj malzemeleri içerisinde bulunan bu bileşen tende gözle görülür bir gençlik etkisi yaratıyor. 

 

Niacinamide ne işe yarar?

 

Niacinamidenin moleküler yapısı başta hiperpigmentasyon olmak üzere birçok cilt sorununa çözüm getirme özelliği taşıyor.  İnce çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumunu önler ve erken yaşlanma belirtileriyle savaşır. Cilt tonunu eşitler. Sivilceler üzerinde iyileştirici etkisi bulunur. Teni hassasiyetini azaltarak yatıştırır. Tenin daha canlı ve aydınlık olmasını sağlar. Koyu lekelerin rengini açar ve cildi beyazlatır. Kızarıklık görünümünü azaltır. Cildin yapısını onarır ve yeni lekelerin oluşumunu önler. Tenin besler ve yapısını güçlendirir. Yoğun nem terapisi uygular.

 

Neden niacinamide içeren ürünler tercih edilmeli?

 

Cilt tonun eşitlenir ve bir türlü geçmiyor diyenler lekelerinden kurtulabilir. Özellikle akne ve güneş lekelerine niacinamide ile veda edebilirsin. Çok daha aydınlık ve taze bir cilde sahip olabilirsin. Yaşlanma belirtileriyle savaşa ne kadar erken başlarsan elin o kadar güçlü olur. Niacinamide sayesinde ince çizgileri oluşmadan önleyebilirsin.

 

Niacinamide kullanırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

 

Niacinamidenin tek başına kullanılması hususu var. Günümüzde cilt için faydalı asitlerin birçoğu direkt olarak tene uygulanabilecek formda da satılıyor. Bu süreçte çok dikkatli olman gerektiğini de unutmamalısın. Uzmanlar düzenli olarak alkol tüketen kişilerin tek başına niacinamide kullanmaması gerektiği konusuna dikkat çekiyor. Çünkü bu iki madde reaksiyona girerek sorun oluşturabiliyor. Tek başına kullanılan niacinamide tende tahrişe ve alerjiye de sebep olabiliyor. Böyle bir durumda hassasiyet yaşanan bölgenin tespit edilmesi ve bir uzmana başvurulması gerekiyor.



Etiketler: