Nihan Büyükaksu Kimdir? Nihan İle Yüz Yogası'nı Keşfet Nasıl Ortaya Çıktı? Güzellik Sırları Neler? İşte Açıklamaları!

Son dönemde Omega Yayınları'ndan çıkan "Nihan ile Yüz Yogası'nı Keşfet" kitabı ile geniş kitlelerin beğenisini kazanan yazar Nihan Büyükaksu ile güzellik ve yüz yogası üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte Nihan Büyükaksu ile Fenoreporter olarak yaptığımız keyifli söyleşinin detayları.. 

 

 

-Nihan Büyükaksu kimdir? Kendinizden biraz bahsedebilir misiniz?

 

1985 Salihli doğumluyum. Ege Üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum. Ailemin tek çocuğuyum  Süslü adından bir tane kedi kızım var Dolu dolu 14 sene kurumsal hayatım oldu. Bu zamana kadar Yurt Dışı Eğitim Danışmanı ve Kurumsal iletişim Yöneticisi gibi çeşitli görevlerde yer aldım. Kendimi geliştirmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi seven biriyim. Ve hayat amacımın tutku duyduğum, fayda gördüğüm ne varsa insanlarla paylaşıp güzelliği yaymak olduğuna inanıyorum.

 

 

nihan buyukaksu kimdir nihan ile yuz yogasi ni kesfet nasil ortaya cikti guzellik sirlari neler iste aciklamalari

 

 

-Yüz Yogası nedir?

 

Yüz Yogası;

Yüz egzersizleri, yüz masajı, akupresür, gevşeme gibi tekniklerin bir arada kullanıldığı doğal yaş alma sürecine destek bir uygulamadır. Nasıl ki fit, sağlıklı bir bedene sahip olmak için bedenimizdeki kaslarımızın çalıştırılması gerekiyorsa, dinamik, pırıl pırıl bir yüze sahip olmamız için de yüz kaslarımızın çalıştırılması gerekiyor. Biz yüz egzersizleri ile ihtiyacı olan kasları (fazla dinamik kasları) rahatlatır esnetiriz, Durağan kasları ile aktif çalıştırarak hacmen büyümesini ve cildin toparlanmasını sağlarız. Masaj ile kan akışını hızlandırır, cildin oksijenlenmesine destek veririz. Cildi toksinlerden arındırır kolajen üretimini tetikleriz. Böylece cilt pırıl pırıl canlı sıkı bir görünüme kavuşur. Yüz yogası doğal yollarla yaş almak isteyen herkes için müthiş şifalı bir uygulamadır.

 

-Yüz Yogası’na olan merakınız nereden geliyor? Bu konuda uzmanlaşmaya nasıl karar verdiniz?

 

Sağlıklı beslenme, yoga, doğal yaş alma vb konulara her zaman ilgili olan biriydim. Yüz yogasına merakım da bundan 6 sene önce cilt kalitemde değişiklikler gözlemlediğimde başladı. Yüz yogası diye bir uygulama olduğunu biliyordum ancak bir türlü bu uygulama beni kendine çekmiyordu. Bir yurtdışı seyahatinde gua sha masajı ile tanıştım. Taşlarla yapılan bu masaj hem ruhuma hem cildime çok çok iyi geldi.  Ve beraberinde yüz yogasına gua sha masajı ile birlikte geri döndüm.

 

Yüz yogasını bir uzman olarak aktarma fikrim açıkçası hiç aklımda yoktu. Eğitimlerimi, eğitmen eğitimi de dahil sadece kendim için aldım. Daha iyi öğrenip kendime nasıl destek olabilirim diyerek. Bunu her zaman yaparım ilgi duyduğum şeyleri derinlemesine öğrenmek isterim. Öğrendikçe ve uyguladıkça çevremdeki insanlar bunu farketmeye ve yüzüme ne uyguladığımı sormaya başladılar. O dönemde iyi bir işim vardı ve ben işimi bırakmayı düşünmüyordum Sonra pandemi sürecine girdik ve sadece fayda sağlamak için bir sayfa açtım. Aklımda hala bu yöntemi aktarma düşüncesi yoktu. Ancak niyetimin ve hayalimin çok ötesinde bir noktaya ulaştı. Gönülden, aşkla yapılan ve gerçek olan her seyin sanıyorum sonu bu oluyor.

 

nihan buyukaksu kimdir nihan ile yuz yogasi ni kesfet nasil ortaya cikti guzellik sirlari neler iste aciklamalari

 

-Yazdığınız “Nihan İle Yüz Yogası’nı Keşfet” kitabının hazırlık sürecinden bize biraz bahseder misiniz? Bu kitap fikri nasıl ortaya çıktı? “Nihan ile Yüz Yogası’nı Keşfet” kitabı ile hedefiniz nedir? Okuyuculara bu konuda mesajınız ne olur?   

 

Kitabımın süreci de tıpkı yüz yogasını aktarma süreci gibi doğal, kendiliğinden oluştu. Edebiyat okurken her zaman kalbimde bir kitap yazmak vardı tabii ancak bu sadece bir hayaldi. Ardından Omega Yayınları ile yolum kesişti ve onlardan gelen bir teklif ile kitap yolculuğum başladı. Bu kitap iyi ve doğal yaş almak isteyen kişiler için bir rehber niteliğinde. Kitap aracılığı ile yüz kaslarımızı yakından tanıma fırsatımız olacak, cildin ihtiyaçlarını daha net anlayacağız. Kitapta yer alan temel yüz egzersiz ve masaj pozları ile her gün cildimize destek olma imkanı bulabileceğiz.

 

Amacım, yüz yogası uygulamasının her eve girmesi. Kendi adıma; ben bir şeyi derinlemesine anlamazsam onu hayatıma dahil edemiyorum. Yüz yogasının ne olduğunu ve ne olmadığını anlatarak ve temelde akılda kalan soruları kitap aracılığı ile yanıtlayarak okuyucalara bu konuda rehberlik edip, yüz yogasını uygulama iştahını kabartmak için bu kitabı yazdım

 

Dilerim severek okursunuz ve fayda görürsünüz

 

 

nihan buyukaksu kimdir nihan ile yuz yogasi ni kesfet nasil ortaya cikti guzellik sirlari neler iste aciklamalari

 

 

-Gua Sha ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Gua Sha nedir?

 

Gua Sha,

 

Geleneksel Çin tıbbına ait bir masaj yöntemidir. Kelime anlamı olarak “gua” kazımak “sha” ise kum taneciği demektir. Bu açıdan baktığımızda, uzak doğuda bedende oluşan bazı hastalıkların tedavisinde doğal taş, metal, ahşap gibi materyallerle bedeni kazıyarak deri altı minik kanamalar yaratırlar ve bu şekilde hastalıkları tedavi ederler. Bunun amacı şudur; Uzak doğuda hastalıkların temelinde bedende blokajlanan enerji yatar. Hayat enerjisi olarak adlandırılan bu enerji “qi” bedende sağlıklı gezmediğinde enerji blokajları oluşur, hastalıklar meydana gelir ve bu blokajları gua sha masajı ile açarlar. Bu Geleneksel Çın Tıbbına ait etkili tedavi yöntemlerinden sadece biridir.

 

Kozmetik uygulamaya gelince; Yüz için gua sha masajını tabii bedene uyguladığımız gibi sert ve derin uygulamıyoruz. Bedene uygulanan gua sha masajı gibi sert bir uygulama olmasa da temelinde aynı mantık yer alıyor. Yüzümüzde de enerji blokajları oluşuyor ve bu blokajlar yüzünden yüzümüzde hayat enerjisi “qi” sağlıklı dolaşmıyor bu sebeple mat, donuk bir cilt görünümüne sahip oluyoruz. Gua sha masajı yaptıkça enerji blokajları açılıyor, cilt toksinlerden arınıyor, ve cildin oksijenlenmesi artıyor, kolajen tetikleniyor ve ince kırışıklıklar açılıyor. Beraberinde pırıl pırıl ışıldayan bir cilt hediyesi oluyor

 

-Güzellik’te sizin için olmazsa olmaz üç unsur nedir?

 

Benim için güzellik bir bütün. Klişe gelebilir ancak güzellik gerçekten ruh beden zihin üçlüsünün dengede olabilmesi. Bu sebeple olmazsa olmazın bu üçüne dengede ve sağlıklı bakabilmek.

3 ünsur ;

  • Beden sağlığı
  • Ruh sağlığı
  • Zihin sağlığı

Bu üçü dengede olan herkes en güzel insan.

 

-Cilt Bakım rutininiz hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

Cilt bakım rutinim oldukça sade. Az çoktur felfesini esas alıyorum. Genellikle cildime uygun bir yüz yıkama jeli ile makyaj yapmasam da her gece yüzümü temizlerim. Temizlik cilt bakım rutininin olmazsa olmazıdır. Cildim karma bir cilt, yazın ve kışın rutinlerim değişiyor bu sebeple. Kışın özellikle su bazlı bir serum ve nemlendirici ile desteklerim cildimi. Ve mutlaka yaz kış güneş koruyucusu kullanırım. Ara ara c vitamini gibi antioksidan serumlar eklerim cildimin ihtiyacına göre. Ve mutlaka haftada bir gözenek temizliği için kil maskesi uygularım. Temiz beslenmenin önemini bu vesileyle vurgulamak istiyorum. Bu saydıklarım sadece dışarıdan destek. İyi bir cilt için temiz beslenmeli ve bol su tüketmeliyiz.

 

-Güzellik konusunda en çok dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sizce nasıl güzel olunur?

 

Nasıl güzel olunur? Çok güzel soru..

 

Bir önceki soruyla benzer aslında. Bana göre otantik insan güzel insan kendini geliştiren kendine saygı duyan, kendiyle barışık insan güzel insan… Her koşulda nezaketi ve zarafeti sunabilen insan güzel insan.  Her canlıya sevgi dolu yaklaşan insan güzel insan. Altın oran ölçülerine sahip ancak kendini hiçbir alanda geliştirememiş kişiler inanın bana güzel gelmiyor. İnsan kendi otantikliğini, benzersizliğini farkettikçe güzelleşir güzel olur güzel görünür

 

 

-Kışın en çok tavsiye ettiğiniz cilt bakım ürünleri nelerdir?

 

Kışın özellikle karma ve kuru ciltler ekstra kurumaya müsait oluyor. Bu sebeple en çok tavsiye ettiğim 2 ürün cilt tipine uygun nemlendirici ve güneş kremi.