Olumlu Düşünmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda olumlu düşünmenin sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlıklı bilgilerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda olumlu düşünmenin sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle adından sık sık söz ettiren ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda olumlu düşünmenin sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Sizce bardağın yarısı dolu mu? Yoksa boş mu? Bardağın dolu tarafına odaklanıyorsanız siz de olumlu düşünen birisiniz demektir. Günümüzde konu üzerine araştırmalar olumlu düşünmenin sağlığa faydalı olduğu yönünde. Olumlu düşünen kişiler diğerlerine göre daha sağlıklı ve daha az stresli bir yaşam sürüyor. Peki, olumlu düşünmek tam olarak ne demek? Zorlama bir Pollyannacılığı benimsemek ve ne hissedersek hissedelim gülümsemeye çalışmak mı? Tam olarak değil. Olumlu düşünmek hayatta kötü durumlarla karşılaşacağını bilmek ve buna rağmen onlarla olumlu bir biçimde baş etmeyi öğrenmekten geçiyor. Hayat mücadelelerle dolu olabilir ama düşünce yapımızı olumlu düşünecek şekilde düzenlediğimizde sorunlara daha hızlı ve kolay çözümler bulabiliriz. Üstelik bu sayede sağlığımız bundan olumlu yönde etkilenir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.