Ombre Nedir?

Kadınların ve de erkeklerin en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar  ombre yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği ombre uygulaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 
Ombre, genellikle renk tonlarını ve gölgeleri açıktan koyuya hareket ettiren bir renk tonunun diğerine karıştırılmasıdır. Saç boyama, tırnak sanatı için popüler bir özellik haline geldi.
 
 

Ombre nasıl yapılır?

 
 
Ombre hem kalın hem de ince saç tellerine uygulanabiliyor. Saç diplerinin doğal renginde veya boyalı başka bir tonda bırakıldığı saç modelinde, genellikle şakaklar itibarıyla renk yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Saçın boyuna göre ışıklandırmanın başlama hizası çeneye kadar inebiliyor. Saç uçlarında sarı kullanılacaksa diplerde birkaç ton koyu kahverengi tonları seçiliyor. Koyu rengin seçimi ve açık renk gölgelere baz oluşturmak hem de dip boya süresini uzatmak olarak biliniyor. Düz saç boyasını her ay yenilemek gerekirken, dibi doğal  veya doğal görünümlü saçlarda yenileme süresi 6 aya kadar çıkabiliyor. Krape ve balyaj saçın renk geçişini doğallaştırarak saç tellerinin tek tek açılmasına yardımcı oluyor, el oyalayan işlem kuaförün saatlerini alabiliyor. 
 
kadın
 

Ombre saça zarar verir mi?

 
 
Saçlar kışın soğuk havalardan oldukça olumsuz etkilenirken, bir de son trend ombre gibi işlemler nedeniyle saçlar yorgun düşerek dökülüyor. Yüzde yüz bitkisel, saç sorunlarına özel üretilen şampuanlar ise saçı toparlayarak dökülmesini engelliyor.
 
 


Etiketler: