Onur Şener'in Kız Arkadaşı Zanlıları Teşhis Etti! Yaşananları Tek Tek Anlattı! Hepsinden Şikayetçiyim!

Sosyal medyada ölüm haberiyle gündemde olan müzisyen Onur Şener'in sevgilisi Pelin T. Şener'in katil zanlılarını tek tek teşhis ederken, o gece yaşanları tüm detaylarıyla tek tek anlatarak şahıslardan şikayetçi olduğu söyledi. 

 

Sosyal medyada ölüm haberiyle gündemde olan müzisyen Onur Şener'in sevgilisi Pelin T. Şener'in katil zanlılarını tek tek teşhis ederken, o gece yaşanları tüm detaylarıyla tek tek anlatarak şahıslardan şikayetçi olduğu söyledi. Sosyal medyada ölüm haberiyle gündemde olan müzisyen Onur Şener'in sevgilisi Pelin T. Şener'in katil zanlılarını tek tek teşhis ederken, o gece yaşanları tüm detaylarıyla tek tek anlatarak şahıslardan şikayetçi olduğu söyledi. 

 

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; Türkiye’yi ayağa kaldıran istek parça cinayetinde zanlıları, vahşice öldürülen müzisyen Onur Şener’in kız arkadaşı Pelin T. teşhis etti. Soruşturma kapsamında ifadesi de alınan Pelin T. o gece yaşananları ayrıntısıyla anlattı...

 

2 Ekim’de Ankara’daki ‘Casetta’ isimli barda sahne alan müzisyen Onur Şener, istek şarkı yüzünden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettişlik yapan Ali Gündüz ve İlker Karakaş ile TAİ’de mühendis olan Semih Soyalp’in vahşice darp etmesi sonucu hayatını kaybetti. 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şener’in kız arkadaşı Pelin T., zanlıların ikisini sorgu odasında, birini de fotoğrafından teşhis etti.

 

TEK TARAFLI AYNADAN

 

Cumhuriyet Savcısı Şahin Kaplan’ın talimatıyla mimar Pelin T.’ye canlı teşhis işlemi yaptırıldı. Şüpheliler İlker Karakaş ve Semih Soyalp odaya alınarak benzer şahıslar arasına konuldu. Pelin T., dışarıya bakıldığında görünmeyen aynalı odanın dış kısmına alındı, şüphelileri teşhis etmesi istendi. Pelin T. elinde 1 numara bulunan şüpheli Soyalp, 4 numara bulunan şahsın da Karakaş olduğunu belirtip “Kesin ve net teşhis ediyorum” dedi. Hastanede olması nedeniyle diğer şüpheli Ali Gündüz için de ‘fotoğraf teşhis işlemi’ yaptırıldı. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da Gündüz ve Karakaş’ın görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

 

BEŞİ BİRDEN SALDIRDI

 

Pelin T.’nin görgü tanığı olarak verdiği ifade ise o gece yaşanan vahşeti detaylarıyla gözler önüne serdi: “O gece Onur programı bitirdikten sonra arkadaşlarıyla tekrar sahneye çıktı. Kendi aramızda kutlama yapacaktık. Zanlıların olduğu grup şarkı istedi, Onur da programın bittiğini, mekândan ayrılmaları gerektiğini söyledi. Ancak 5 kişilik grup ısrar edince tartışma çıktı. Personel araya girerek masadaki grubu dışarı çıkardı. Biz gece sonunda mekândan çıktığımızda grubun beklediğini gördük. Saat 02.30 sıralarıydı. Yine tartıştılar, arbede çıktı, 5 şahıs da Onur’u darp etmeye başladı. Ben hemen Onur’un yanına doğru koştum. Grup içerisinde bulunan tahminen 30-35 yaşlarındaki beyaz tişörtlü erkek şahıs Onur’a çok fazla saldırdı. Bu yüzden ben, bu şahsa yöneldim. Şahıs, benim kolumu tuttu ve sıkmaya başladı, bir yandan da ‘Kadına el kalkmaz’ diyerek kolumu sıkmaya devam etti. Saçımı çekti, yanımdan uzaklaşmaya çalışırken tişörtünden tuttum ve beyaz tişörtü yırtıldı. Onur’un yerde yattığını gördüm. Başında bir bayan vardı. Onur’un boynuna doğru bir bez parçasıyla bastırıyordu. Bu bayandan sonra Onur’un boynuna ben tampon yapmaya başladım. Gözleri açıktı ama bilinci kapalıydı. Sürekli boynundan kan akıyordu. Çenesi kasılmaya başladı. Çenesini açıp dilini kurtardım. Bir yandan da çevredeki insanlara ‘Yardım edin, ambulans çağırın’ diye bağırıyordum. Onur’un boynunda, kafasının arkasında, ağzının kenarında kesikler vardı, kan akıyordu. Çok fazla kan kaybetmişti. Onur’a ve bana saldıran eşkal bilgilerini verdiğim 5 şahıstan davacı ve şikâyetçiyim.”

 

AİLENİN AVUKATI: ‘İFADELERDE ÇELİŞKİ VAR’

 

Onur Şener’in ailesinin avukatı Meltem Banko, dava süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu: “İfadelerde ciddi çelişmeler söz konusu. Tüm şahısların tutuklanmaları için gerekli çalışmaları başlattık. Adli kontrol altına alınan şahıslar kamu vicdanını yaralamıştır. Biz o şahısların da tutuklanması için elimizden geleni yapacağız. İlerleyen günlerde detaylara ilişkin açıklamalarda bulunacağız. ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısının istenmesi gibi ve onun çalınmaması gibi bir durum söz konusu değil. Onur Şener milliyetçi, vatanını milletini seven, çok değerli bir arkadaşımızdı. Bu gibi olaylarda ölen insanların arkasından çok çirkin suçlamalar ortaya çıkabilir.”

 

ÖLÜM HABERİ KIZINA PEDAGOGLA VERİLECEK

 

Onur Şener’in 5.5 yaşındaki kızının henüz durumdan haberinin olmadığını söyleyen avukat Meltem Banko, “Pedagog eşliğinde kızına Onur Şener’in öldüğünün bilgisi verilecek. Babasının hasta olduğu söylenmişti. O şekilde biliyordu” diye konuştu.

 

TEŞHİS BÖYLE YAPILIYOR

 

Bir emniyet yetkilisi, tanıklara şüpheli teşhisinin nasıl yapıldığını şöyle anlattı: “Sorgu odasında tek taraflı ayna vardır. Tanık zanlıları görür. Ancak şüpheliler tanığı göremez. Zanlı ya da zanlıların arasına polisler de serpiştirilir. Hepsine birer adet numara verilir. Tanık da bu kişiler arasından numarayı ya da numaraları söyleyerek teşhisini yapar. Tanık eğer zanlıyı doğru teşhis edemiyorsa tanıklığı düşer.”

 

ANNE-BABASININ GÖZYAŞLARI DİNMİYOR: ONLAR İNSAN DEĞİL CANAVAR

 

Onur Şener’in Çankaya’daki evinde taziyeleri kabul eden ailesi yasta. Anne Leyla Pınar Şener, suçluların en ağır cezayla yargılanmasını isteyerek, “Oğlumu benden koparıp aldılar. İnanamadım, hâlâ da inanamıyorum. Şimdi oğlum olmadan ne yapacağım? Torunum onsuz ne yapacak? Kızı çok küçüktü. Kızını çok seviyordu. Doyamadı evladına. Benim oğluma kıydılar canavarlar. İnsan değil, canavarlar. İnsan olan bunu yapamaz” diye gözyaşı döktü. Baba Erhan Şener ise davanın sonuna kadar takipçi olacaklarını belirterek, “Çok acı bir olay. Tarifi mümkün olmayan bir acı. Nasıl söyleyebilirim ki kelimeler aciz kalır. Allah böyle bir acıyı kimseye vermesin. Onur dünya tatlısı bir insandı. Kime sorsanız aynı şeyi söyler. Herkesin yardımına koşardı. Herkesin derdini dinler ve ortak olurdu. En büyük cezayı almaları için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu son olsun. Bu tip olaylar artık son bulsun” dedi.

 

KÖPEKLERİ YOLUNU GÖZLÜYOR

 

Acılı anne Leyla Pınar Şener, “Onur doğayı, hayvanları çok severdi. 3 tane köpeği var. Onlar da perişanlar. Böyle bir şey görmedim. Hayvanlar geliyorlar, arıyorlar onu bulamayınca küsüp gidiyorlar” dedi.