Öpüşmenin Sağlığa 10 Faydası Nelerdir?

Youtube’da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda öpüşmenin sağlığa 10 faydasından bahsetti.

 

Youtube’da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda öpüşmenin sağlığa 10 faydasından bahsetti. Son dönemde yayınladığı ilginç sağlık içerikleriyle dikkat çeken ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda öpüşmenin sağlığa 10 faydasından bahsetti.

 

Yayınladığı videosunda öpüşmenin sağlığı 10 faydasından bahseden ünlü Youtuber “Öpüşmek insanoğlunun hayatında çok uzun zamandır yer alan bir eylem. Antropoloji çalışmalarının gösterdiğine göre toplumların %99’unda öpüşmek yer alıyor. Mağara adamı zamanlarından getirdiğimiz bu özellik ilk başta romantik bir ifade olarak ortaya çıkmamış. Eski çağlarda anneler sert gıdaları çiğneyip bebeklerine ağızdan vermeye başladığında öpüşmenin ilk şeklinin ortaya çıktığı düşünülüyor. Geçmişten getirdiğimiz bu bilgi günümüzde romantik ilişkilere de damgasını vuruyor.

 

Oxford üniversitesinde yapılan bir araştırma öpüşmenin eş seçiminde ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Partnerinizin uzun soluklu bir ilişkiye hazır olup olmadığını iyi bir öpücükle anlayabilirsiniz. Öpüşme esnasında görsel, dokunsal ve kimyasal pek çok bilgiyi birbirimize aktarırız. İyi bir öpüşme karşımızdaki kişinin genetik olarak bize uygun olup olmadığı bilinçaltı düzeyde bize anlatır.

 

Vücudumuzda MHC olarak bilinen bir gen grubu bulunur. MHC genlerinin bir kısmı bağışıklık sistemi ve doğal beden kokumuzdan sorumludur. Bir araştırmada kadınlara erkeklerin giydiği t-shirtler koklatılmış. Kadınlar kendilerininkinden farklı MHC genine sahip erkeklerin kokusunu daha çekici bulmuş. Bunun nedeni farklı genetik yapıya sahip kişilerin çocuklarının daha geniş bir gen havuzuna erişiminin olması. Farklı genler daha güçlü bir bağışıklık sistemi ve sağlık bebekler demek. İşte bu nedenle bize uygun olan kişinin öpücüğü bizde çok daha yüksek bir mutluluk duygusu yaratıyor. Genleriniz uygun kişiyle karşılaştığımızda bizi mutluluk hormonlarıyla ödüllendiriyor.” ifadelerini kullandı.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.