ÖZEL RÖPORTAJ! Uriel'den Önemli Açıklamalar! Kadına Şiddet İçin İdam Geri Gelsin!

Uzun bir aradan sonra Şahin Özer imzasıyla müzik piyasasına dönüş yapmaya hazırlanan ve ilk klibi “Kaybolan Yıllar” ile Nisan’da hayranlarıyla buluşmaya hazırlanan ünlü şarkıcı Uriel Salnaitis fenoreporter.com'a hakkında merak edilenleri anlattı.

 

 

İşte ünlü şarkıcıyla gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetin detayları;

 

Uriel ismi Türkiye’de çok kullanılan bir isim değil. Bu sizin gerçek isminiz mi? Anlamı nedir?

 

Uriel benim gerçek ismim. Anlamı İbranice’de “Tanrı’nın ışığı” ya da “Tanrı ışığımdır” şeklinde yorumlanabilir.

 

uriel ozel roportaj

 

Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

 

 

İsmim Uriel Salnaitis, 1970 yılında doğdum. İki tane kızım var biri 31, diğeri 12 yaşında. Beni hayranlarım 1990’larda kot reklam filminden tanırlar. Pyramid Blue Jeans firması ile sinema ve TV reklamlarında başrol oynamıştım. Daha sonralarda ise Zuhal Olcay ile Süreyya şarkısında Kanal D’de oynamıştım ve sonrasında müzik gruplarında dansçı olarak görev yaptım. 1991 yılında yurtdışında Öp Beni albümün ilk kez piyasaya çıktı. Öp Beni albümünden sonra yurtdışına döndüm ve koçluk eğitimimi bitirdim. 3 sene okuduktan sonra 30 sene koçluk yaptım. Yurtdışında çok başarılı oldum ama içimde hep müzik vardı, böylece Şahin Özer plak şirketi imzasıyla müzik piyasasına dönüş yapmaya karar verdim.

 

Hayvansever misiniz?

 

Evet. Özellikle sokak hayvanları benim canlarım. Her çocuğun ilgilendiği birşey olur ben kendimi hayatımı sokak hayvanlarına adadım. Evimde 4 at, 5 köpek ve 6 kedi var.

 

uriel ozel roportaj 2

 

Son dönemde Youtuberlar ve sosyal medya fenomenleri müzik piyasasına giriş yaptılar. Bazı isimler de gerçekten yüksek tık alıyor. Sosyal medya fenomenlerinin şarkıcılık yapmaları konusunda ne düşünüyorsunuz?

 

Bence herkes istediği işi saygılı olduğu sürece yapabilir. Ama Murat Övüç gibi bazı isimler kadın kılığına giriyor bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Bence Türkiye’nin en iyi iş yapan, doğru yoldan giden ismi Selin Ciğerci. Diğerleri çok komik geliyor bana.

 

 

uriel ozel roportaj 3

 

Bülent Ersoy’un kürk sevgisi toplumda hayvanseverlerden yoğun tepki alıyor. Siz de klipleriniz kürk kullanıyorsunuz. Kürke bakış açınız nasıl?

 

Hemen söyleyim ben kesinlikle kürke karşıyım. Benim giydiğim kürkler 60 euro sahte kürk. Bülent Ersoy’u hiç sevmiyorum ve bunu korkmadan söylüyorum. Bence yaptığı hareketler korkunç ve insanları korkutuyor. Bülent Ersoy’a diva diyorlar ama bence diva filan değil. Benim için diva Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Selin Ciğerci ve benim.

 

Nisan ayında yayınlanacak “Kaybolan Yıllar” tekli şarkınızla müzik piyasasına uzun yıllar sonra dönüş yapmaya hazırlanıyorsunuz. Bundan sonraki planlarınız neler olacak?

 

 

Kaybolan Yıllar şarkısından sonra 1 Ağustos 2021 tarihinde yine Sezen Aksu’nun “Gelen Gideni Aratır” şarkısıyla bu sektördeki yarım kalmış yolculuğuma devam edeceğim. Ardından Mart 2022 yılında 10 tane cover şarkıdan oluşan albümüm piyasaya çıkacak. Bu albümün için Nilüfer’den “Eğrisi Doğrusu”, Emel Sayın’dan “Kız Sen İstanbul’un Neresindensin?”, Bendeniz’den “Ya Sen Ya Hiç”, Regina’dan “Day By Day”, Aysen’den “Nerdesin”, Seyyal Taner’den “Siyirimin Dilli” gibi parçalar yer alacak.

 

 

uriel ozel roportaj 4

 

 

Türkiye’de hergün bir kadın şiddete maruz kalıyor. Sizin kadına şiddet konusuna bakış açınız nasıl?

 

“Kadına Şiddet” ülkemizde çok büyük bir sorun ve ben kadına şiddet uygulayanları kınıyor, lanet ediyorum. Sadece kadınlarımıza değil, çocuklara ve hayvanlara da şiddete lanet ediyorum. Şiddetin her biçimine lanet olsun diyorum ve bunun için idamın geri gelmesini savunuyorum.

 

En sevdiğiniz yemek nedir?

 

32 yıldır vegan olduğum için en sevdiğim yemek patlıcan ve salata.

 

uriel ozel roportaj 5

 

En sevdiğiniz dizi ve film nelerdir?

 

Ben televizyon izlemiyorum bana çok anlamsız geliyor. Ben daha çok vaktimi kitap okuyarak geçiriyorum. İzlediğim son dizi Aliye ve Öyle Bir Geçer Zamanki idi.

 

Türkiye’de şu sıralar takip ettiğiniz ve sevdiğiniz şarkıcı var mı? Bunlar kim?

 

Türkiye’de sevdiğim ve takip ettiğim isimler Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Yıldız Tilbe, ve Gülben Ergen. Ayrıca Türkiye’de hiç sevmediğim iki ismi de sizinle paylaşayım. Biri Seren Serengil, diğeri Yeşim Salkım. Türkiye bence müzik konusunda biraz geri. Bence erkek popçular beni örnek alsınlar. Yaptıkları müzikler hep alaturka pop. Benim yaptığım müzik bu piyasayı sallayacak ve kusura bakmasınlar meydan bana kalacak. Benim yaptığım müzik bu sene kulüplerde ve partilerde gençleri coşturacak.