Pedikür Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de tırnaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar pedikür yaptırırken nelere dikkat etmelidir?  Pedikür nasıl yapılır? Tırnaklarımıza nasıl bakmalıyız? Protez tırnağın zararları nelerdir? Cevabı haberimizde...

 

Pedikür, ayak tırnaklarının bakımı, ayak tırnaklarına oje sürme ve ayak nasırlarının yumuşatılması gibi bakım işlemlerinin geneline verilen isim. Genellikle bayanlar arasında yaygın bir bakım türü olan pedikür; güzellik salonları ve kuaförler tarafından yapılır. 

 

Pedikür nasıl yapılır?

 

Aslında kapsamlı bir ayak bakımıdır ve hem erkekler hem de kadınlara yapılabilir. Pedikür işlemi ayak tırnaklarını kesmeyi, düzeltmeyi ve şekillendirmeyi, tırnak etlerine bakmayı, peeling yapmayı, nemlendirmeyi ve ayak masajını ve istenirse oje sürmeyi içerir.

 

 
pedıkur
 

Pedikürün zararları nelerdir?

 
 
Pedikür yapılırken tırnağın etrafındaki yararlı mikroplar pedikür sırasında deride mikro travmalar yaratıyor. Normal bacakta sıkıntı olmuyor çünkü vücut o mikrobu atıyor. Ancak kişide lenfödem, varis, venöz yetmezlik gibi damarsal hastalıklar varsa sorun oluyor. Pedikür biraz derinden yapıldığında içeri mikrop giriyor.
 
 

Pedikürün faydaları nelerdir?

 
 
Pedikür sayesinde, tırnaklarınız daha sağlıklı ve güçlü olur. Bu da, tırnaklarınızın mantar ve diğer enfeksiyonlara yakalama şansını azaltır.
 


Etiketler: