Pişik Kremi Maskesi Tarifi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar pişik kremi maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği pişik kremi maskesi  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Pişik kremlerinin bebek bakımı ile daha çok özdeşleşmesinin sebebi, içeriğindeki bileşenlerin bebek cildinin hassas yapısı dikkate alınarak üretilmiş olmasından kaynaklanır. Pişik kremlerinin içinde genel olarak doğal bitki yağları, bitki özleri, çinko oksit, koyun yününden elde edilen bir tür yağ olan lanolin, B5 vitamini yönünden zengin kabul edilen panthenol ve arıların petek yapmak için kullandıkları bal mumu bulunur. Bu kremleri hassas ciltlere dost yapan bir başka özelliği ise içeriğinde parfüm, boya, alkol ve herhangi bir kanserojen ya da alerjik madde bulundurmamasıdır. Ayrıca pişik kremleri antiseptik bir yapıdadır. Dolayısıyla böylesine zengin ve sağlıklı bir içeriğe sahip olan pişik kreminden elde edilen maskelerin faydaları da oldukça fazladır. 

 


Pişik kremi maskesi nasıl yapılır?

 

 

Her cilt tipine uygun olan pişik kremi maskesi tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
-1 yemek kaşığı pişik kremi.
-1 yemek kaşığı gül yağı.
-1 yemek kaşığı avokado yağı.
Küçük bir cam kabın içerisine pişik kremi, gül yağı ve avokado yağından oluşan malzemeleri ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yüzünüze uygulamadan önce cildinizi güzelce temizleyin çünkü temiz bir cilde uygulayacağınız pişik kremi yüz maskesi çok daha etkili olacaktır. Cildinizi temizledikten sonra bu karışımı güzelce yüzünüze sürün ve yaklaşık 15 – 20 dakika boyunca cildinizde bekleterek kurumasını sağlayın. Geçen sürenin ardından kuruyan maskeyi, ılık su yardımı ile güzelce yıkayın. Yıkama aşamasında yüzünüzde maskeden hiçbir kalıntının kalmamasına dikkat edin. Bu maskeyi cildinize 10 günlük aralıklar ile uygulamaya devam edin.

 



Etiketler: