PKK, Suriyelilere Ait Petrolü Pazarlayarak Örgüte Gelir Sağlıyor!

Suriye’deki petrol ve doğal gaz sahalarını işgal eden terör örgütü PKK/YPG, kurduğu şirketler üzerinden Suriyelilere ait petrolü pazarlayarak terör örgütüne gelir sağlıyor. Suriye’deki petrol ticareti, daha önce Irak’ta faaliyet göstermiş PKK/YPG’ye üye teröristler tarafından yürütülüyor.

 

Milliyet'te yer alan habere göre; Suriye’deki petrol ticareti, daha önce Irak’ta faaliyet göstermiş PKK/YPG’ye üye teröristler tarafından yürütülüyor. Suriye’de Fırat nehrinin doğusunda yer alan petrol sahaları üzerindeki işgalini sürdüren terör örgütü, Rumeylan ve Deyrizor’daki petrolü çeşitli ülkelerdeki yabancı şirketlere pazarlamaya çalışıyor. PKK’lı teröristlerin yöneticilik yaptığı Cezire Petrol Şirketi de PKK/YPG’ye gelir sağlamak için Suriye’deki petrolü pazarlayan şirketlerden biri. Terör örgütünün olduğu bölgelerde petrol arama ve üretim işlerini yürüten çok sayıda şirket de Cezire Petrol Şirketi’ne bağlı faaliyet yürütüyor.

 

Güvenlik kaynaklarına göre eski PYD Eş Başkanı Şahoz Hasan’ın yöneticisi olduğu Cezire Petrol Şirketi, çeşitli ülkelerdeki firmalarla Suriye’deki petrolü pazarlamak için görüşmeler yapıyor.

 

Suriye’deki petrol ve doğal gazı pazarlayarak terör örgütü PKK/YPG’ye para kazandırmak için çalışmalara başladı.  Esad Rejimi Dışişleri Bakanlığı da, geçtiğimiz Aralık ayında BM Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektupta ABD’yi ve isim vermeden PKK/YPG’yi, Suriye’nin petrol ve doğal gazını “çalmakla” itham etmişti. Uzmanlar, ABD’nin de desteğiyle  PKK/YPG’nin, kurduğu şirketler aracılığıyla petrol ticareti yaparak uzun vadede bölgede kalıcı hale gelebilmek için terör örgütünü finanse etmeyi amaçladığını değerlendiriyor.

 



Etiketler: