Porselen Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar porselen makyaj yapıtırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği porselen makyaj sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Porselen makyaj, teni olabilecek en pürüzsüz forma ulaştırmanı sağlayan bir makyaj stilidir. Özellikle kusurlu, sivilceli ve lekeli teni aynı tonda buluşturmak ve cilt üzerindeki pürüzleri kapatmak için tercih edilen bu makyaj, özel gecelerin vazgeçilmezidir. 

 

 

Porselen makyaj malzemeleri nelerdir?

 

Porselen makyaj için doğru malzemeleri seçmek önemlidir. Özellikle ten makyajı adımlarında kullanacağın her bir ürünün kapatıcılık oranının yüksek olması şarttır. Bunun yanında porselen makyaj malzemesi için bir diğer hayati parametre de, kalıcılık. 

1- Cilt tipine uygun bir makyaj bazı

2- Kalıcı ve kapatıcı bir fondöten

3- Ten renginden 1 – 2 ton açık bir concealer

4- Transparan pudra

5- Hafif tonlu bir allık

İlk olarak cildini makyaja hazırlaman gerekiyor. Öncelikle yüzüne peeling yaparak gözenekleri ve cilt üzerinde biriken ölü dokuyu tamamen temizlemen gerekiyor. Ardından rutin cilt bakımı ile devam edebilirsin. Cilt bakımını tamamladıysan, makyaj bazı aşamasına geçebilirsin. Bu noktada gözenek kapatıcı etkisi olan bir baz tercih etmende fayda var. Böylece tende pürüz oluşumunu en baştan önleyebilirsin. Cildinize uygun fondöten sürünüz. Eğer göz altında morluklar varsa ya da göz çevreni biraz daha aydınlık göstermek istersen, concealer ile devam etmelisin. Kapatıcı ve fondöten adımlarını tamamladıktan sonra makyajı sabitleme aşamasına geçebilirsin. Bu noktada mat bitişli, transparan bir pudra kullanarak tende renk değişimi olmadan sabit bir duruş elde edebilirsin. Teninde ortaya çıkarmak istediğin noktaları şeftali tonlarında bir allıkla belirginleştirebilirsin. 

 

Porselen makyaj modelleri gözlere ve dudaklara nasıl uygulanır?

 

Göz makyajına da, tıpkı tende olduğu gibi, bir far bazı ile başlamalısın.  Sonrasında far uygulaması ile devam etmen gerekiyor. Burada ilk olarak nude tonlarda bir far ile zemin oluşturabilirsin. Sonrasında ise yüzünde vurgu yapmak istediğin noktaya göre renk seçmelisin. Eğer gözlerini ön plana çıkaracaksan, hafif koyu tonlarla buğulu far uygulaması yapabilirsin. Eğer dudaklarını ön plana çıkarmayı planlıyorsan, gözlerinde daha açık tonları tercih etmelisin. Göz makyajını göz şekline uygun bir eyeliner çizgisi ve dolgun kirpiklerle tamamlaman gerekiyor. Bu noktada yüksek pigmentasyonlu siyah bir eyeliner tercih edebilirsin. Porselen makyajda dudaklarını uzun süre kalıcı, mat bir ruj ile renklendirmen gerekiyor. Bu noktada yine vurgu istediğine göre bir renk seçmelisin. Dudakların ön planda olacaksa bordo gibi koyu tonlara yönelebilirsin. Gözlerin ön planda olacaksa nude renkleri tercih etmelisin. 

 

Porselen makyaj nasıl temizlenir?

 

Porselen makyaj uygulamasında kullanılan ürünler yüksek kalıcılıkta olduğu için, temizleme noktasında da daha titiz ve özenli davranmak gerekiyor. Makyajı temizleme aşamasında arındırıcı özelliği yüksek olan ürünler tercih etmelisin. Suya dayanıklı eyeliner, maskara ve rujlar için yağ bazlı makyaj temizleyicileri kullanabilirsin. Temiz bir pamuk üzerine dökeceğin temizleyici ürünleri cildin arınana kadar kullanabilirsin. Temizleme aşamasında cildine nazik davranmaya özen göstermelisin. Sert hareketlerden kaçınmalısın. Makyaj temizlendikten sonra yüzünü bol su ile yıkamalısın. Arından tonik ile tende kalan son makyaj artıklarından kurtulabilirsin. Temizlik sonrasında cilt bakımı rutinini uygulayabilirsin. Dilersen yalnızca nemlendirici ile tenini besleyebilirsin. 



Etiketler: