Portakal Kabuğunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanmayı başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda portakal kabuğunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanmayı başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda portakal kabuğunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda portakal kabuğunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Portakalın sağlık deposu olduğunu hepimiz biliyoruz. Portakal C vitamininin yanı sıra A, B vitaminleri, kalsiyum, potasyum, fosfor, çözülebilir lifler içeriyor. Portakalı yedikten sonra kabuklarını hiç düşünmeden atarız. Ama böyle yaparak portakal kabuğundan alabileceğimiz faydalar da çöpe gitmiş oluyor. Portakal kabukları sağlık ve güzellik alanında bize bazı faydalar sunuyor. Kabukların hemen altındaki kısım meyve asitleri ve C vitamini yönünden zengin. Kabuklarda meyvenin kendisinden bile daha fazla besin maddesi ve flavonoidler bulunuyor.

 

Portakalın kabuğundan faydalanmak için portakal kabuğu tozunun nasıl hazırlandığını merak ediyorsanız, aşağıdaki link üzerinden Şifabul'un içeriğini takip edebilirsiniz.